Boldog húsvétot!

Na hát erről meg majdnem elfeledkeztem. Szerintem a szüleim is elfeledkeztek róla, mert még nem kaptam semmi nyuszi-ajándékot – jellemző. Majd este eszükbe jut. :P Egyébként én személy szerint nem rajongok ezért az ünnepért, semmi ünnepi hangulata nincs, akárcsak nekem. Az benne a pozitív, hogy hétfőn nincs suli (igen, Pannon Egyetemen ez a tavaszi szünet, meg a péntek volt, amikor egyébként sincs soha senkinek se órája, köszönjük szépen), meg hogy kap az ember egy kis csokit. ;) Egyébként laikus nyelvészként elgondolkodtam ezen a “Kellemes húsvéti ünnepeket!” jókívánságon. Mire fel a többesszám? Ez nem csak egy ünnep? Mert ha meg előre kívánunk az ember élete végéig húsvéti ünnepeket, akkor jövőre miért ismételjük majd meg? Mert karácsonykor még megértem a többesszámot, mert utána meg jön a szilveszter, de ezután mi jön? A pünkösd? Na jó, ez nem témába vág… A lényeg: Boldog húsvétot kívánunk Minden Kedves Látogatónknak!

3 hozzászólás a(z) “Boldog húsvétot!” bejegyzéshez

  1. Logikus a többes szám (az ünnepkör szempontjából). Mivel hamvazószerdától tart (farsangi időszak utáni 1. nap), és bár nem őrizzük hagyományainkat, de attól még sok minden kapcsolódott ehhez (nekem a férfiak keddi meg- (vissza-) öntözése – természetesen vízzel – tetszik a legjobban :P ).

     

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

^^ ;) :wtf: :wow: :star: :sexy: :omg: :love: :love3: :love2: :lol: :kiss: :heart: :ehh: :angry: :angel: :aha: :S :P :D :/ :) :( :$