Star Wars könyvek magyarul?

Darth Revan9-től kaptuk azokat az információkat, melyek szerint a Szukits Könyvkiadó 14 darab Star Wars könyvre kötött szerződést. A kiadó tervei szerint az első kötet már idén karácsony előtt megjelenne, és ez nem más, mint a Darth Bane: A pusztítás útja, mely egy trilógiának az első része. A borítón található szöveg valahogy így hangzik:

“Kettőnek kell lenni: se többnek, se kevesebbnek. Egy, aki birtokolja a hatalmat, és egy, aki vágyakozik utána.” – Darth Bane, a Sith Sötét Nagyura

A Köztársasági erők bosszúja elől menekülő Dessel, egy cortosisbányász belép a Sith hadsereg soraiba és csatlakozik a véres háborúhoz, melyet a Köztársaság és a Jedik ellen vívnak. Dessel brutalitással, ravaszsággal és az Erő különleges parancsaival hírnévre tesz szert, mint harcos. De éber mesterei szemében egy egészen más végzet várja őt.

Mint a Sith Akadémia hű tanítványa, megtanulja a sötét oldal titkait és képességeit. Dessel új azonosságot vesz fel: Bane. De az igazi teszt még nem jött el. Hogy a Sötétség Testvériségének tagja legyen, ellen kell szegülnie a legszentebb hagyományoknak és vissza kell utasítania mindent, amit korábban tanult. Ez a tűz próbája, ahol meg kell adnia magát a sötét oldalnak – és a hamvakból az abszolút hatalom korszakát éleszti fel.

A regény angolul 2006-ban jelent meg. Drew Karpyshyn írta, a borítón látható illusztrációt pedig John Jude Palencar készítette.

A Szukits Könyvkiadó (csinálom itt nekik az ingyenreklámot…) 2011-ben webáruházat indít, ha minden igaz. Ha regisztrálsz, a könyvek megjelenéséről értesítést fognak küldeni. Remélem, minél előbb szolgálnak majd bővebb információval a közeljövőben megjelenő könyvek címeiről. De örülnék egy Death Troopersnek… Ti mit olvasnátok szívesen magyarul?

13 hozzászólás a(z) “Star Wars könyvek magyarul?” bejegyzéshez

 1. Remélem tényleg ki tudják hozni karácsonyra. A nyomdák most nagyon túlterheltek, felmerült bennem, hogy talán jövő évre csúszik a megjelenés. Az Alexandra már csinált olyat, hogy egy könyvet legyártottak és 6 hónappal (!) ezután dobták terjesztés alá.
  A fordítótól kaptam az infókat, tőle már korábban is kaptam Warhammeres témában híreket és azok eddig bejöttek. Remélem most is így lesz.
  Amit még szívesen olvasnék: az összes Ősi Időkben játszódó regény, Ezen kívül a Republic Commando sorozat , The Force Unleasged regények, Coruscant Nights, Micheal Reaves, Steve Perry és Timothy Zahn regényei.

   
 2. Zahnról jutott eszembe. A Szukits régi távlati terveiben 2007-ben szerepelt 3 Zahn regény: Allegiance, A múlt kísértete, A jövő látomása. Zahn piszok népszerű és átkozottul jól fogy, úgyhogy szerintem biztosra vehetjük, hogy most már az ő könyveit is felvásárolták. A maradék 8 címet tartom kérdésesnek.

   
 3. Zahn az egyik kedvenc SW íróm, úgyhogy jó volna:D A TFU kijött regény formában? Én csak a képregényről tudtam eddig, bár akármi lehetséges, közel sem vagyok olyan tájékozott mint szeretném :D

   
 4. Valamilyen szinten ez is Old Republic regény.
  A Knights of the Old Republic rajongóinak külön csemege lesz. Az író a KOTOR 1 sztorijának alkotója, és a TOR írói csapatában is benne van.
  Azért remélem a Fatall Alliance-t és a Deceived-et is kiadják majd.

   
 5. B.Ú.É.K. Az eddig magyarul meg nem jelent Star Wars könyveket, de föleg az ” X-Szárnyúak” meg nem jelent részeit.Vajon miért nem ezzel folytatta a Szukits a SW kiádásokat?Ha Valaki tudja a választ és megosztja, megköszönném.

   
 6. Az X-szárnyúakat azért nem folytatja, mert túl hosszú és túl régi sorozat. Frisebb könyveket akarnak inkább és nem túl hosszú sorozatokat.
  Legacy of the Force szintúgy esélytelen, mert túl hosszú.

   

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

^^ ;) :wtf: :wow: :star: :sexy: :omg: :love: :love3: :love2: :lol: :kiss: :heart: :ehh: :angry: :angel: :aha: :S :P :D :/ :) :( :$