Palpatine tanítvány és Sith sereg a 7. epizódban?

A Cosmicbooknews DC-s forrása most a Lucasfilm egyik alkalmazottjából szedett ki információkat. A Superman és Batman filmekkel kapcsolatban eddig legtöbbször igaza volt az oldalnak.

– A 7. epizód 30 évvel A Jedi visszatér után játszódik

– A Skywalker/Solo gyerekeket erejük teljében láthatjuk

– A Jedi Rendet [nem, nem minket 🙂 ] újjáépítették, és Luke Skywalker a Nagymester

– Palpatine egyik tanítványa elhatározza, hogy újra felállítja a Régi Köztársaság Sith seregeit és elpusztítja a Jediket. A Skywalker gyerekek harcba indulnak, ahol szembe kell nézniük a Skywalker vérvonallal kapcsolatos belső démonaikkal.

Palpatine egyik tanítványa? Vajon csak egy önjelölt követőről van szó vagy igazi tanítványról?
Lehet, hogy ez volt Palpatine terve Darth Maullal? 😀 Mit gondoltok?

18 thoughts on “Palpatine tanítvány és Sith sereg a 7. epizódban?

  1. Hát ha tényleg ez lesz a történet, akkor nagyon eredeti ötletnek tűnik, csak kb. minden második könyv alapsztorija ez. Viszont ebben az esetben valóban Darth Maul az egyetlen logikus jelölt a sith tanítvány szerepére, bár akkor több mint 80 évesnek kellene lennie.

    Kedvelés

  2. Nem-nem, Zillo stimmel, de őt nem Maullal klónozták, hanem – ahogy már más fórumokra kiszivárgott – Ahsokával. Még titkos holofelvételt is sikerült valakinek készítenie az egyik óriásira nőtt példányról (link: http://starwars.com/explore/the-clone-wars/ep518/), ahogy menekülni próbál. 😀

    Komolyra fordítva: nem vagyok annyira biztos abban, hogy ez tényleg jó ötlet. Sidnek lenne még egy tanítványa Vader mellett? És a kettő szabálya? Ha mégis volt másik tanítvány, akkor ő miért várt 30 évet Sid halála után? És miért pont Maul lenne? Nem tudom, mennyi ideig élnek a zabrakok, de normál mértékkel mérve a film idején hány éves is lenne? 90?

    Hogy Palpi mire gondolt a ‘Lawless’ végén, lehet, hogy soha nem tudjuk meg 😦

    Kedvelés

  3. A Maul nyilván vicc volt. 😀 Csak szeretném azt hinni, hogy egyszer azért még tisztázódik a sorsa.

    Én azt is el tudom képzelni, hogy valahol a trilógia közepén kiderül, hogy az csak egy gazdatest és valójában Palpatine tért vissza… és a végén elárulja hogy a valódi neve Tom Denem…

    Kedvelés

  4. Valaki azt írta erre, hogy merő kitaláció (vagy valami olyasmi). Én viszont nagyon is elképzelhetőnek tartom, annak fényében meg pláne, ahogy a dolgok mostanság haladnak Di$ney-éknél.
    A lényeg: vesznek egy faék bonyolultságú alaphelyzetet (sithjedi ellentét), cgi-vel látványt is teremtenek mellé (nem egy az egyben fognak harcolni, hanem százak v. ezrek egymással), a két oldalt meg lehetőleg valami híres karakter vezesse. De semmi olyan, ami bármiféle gondolkodást igényelne. Csak a látvány a lényeg.
    Ha a film valahol az EP1 és EP3 között játszódna, még el tudnám fogadni Mault főgonosznak. De az EP6 után harminc évvel tényleg öreg lenne, sőt – s ez a fontosabb indok – ő az előzmény trilógia szereplője, nincs köze Luke-ékhoz. S most a Di$ney eltöröl mindent, aminek nincs köze az eredeti trilógiához. 😦
    A főgonosz szvsz Vader klónja lesz (a szokásos fekete páncélban), esetleg Palpi klónja. A Di$ney szerint a nézőket ezek a karakterek érdeklik, meg a csili-vili látvány. És a 2017-es bemutatóig kiéheztetett emberek persze özönleni fognak a jegypénztárakhoz. 😦

    Ezzel persze nem azt mondom, hogy nem lesz jó a film, csak azon gondolkodtam el, hogy mindezért érdemes volt-e elkaszálni a TCW-t? Érdemes-e szélnek ereszteni az azt készítő stábot? Szvsz nem.
    Múlt héten azt gondoltam, hogy jó esetben csak 5% esélyt látok arra, hogy olyan történettel jöjjenek ki, ami érdekel. Hát ez nem az. Nem azt mondom, hogy nem fogom megnézni, csak azt, hogy majd egyszer tán. És nagyon nem érte meg a TCWEP7 csere. ;(

    Kedvelés

  5. gunji: Teljesen egyetértek. Aki szeretné tudni, mit várhat a 7. résztől, az olvassa el a John Carter könyveket vagy játszon a Prince of Persia sorozat egy részével, majd nézze meg a Disney ezen művekből készült filmjeit. Szép is, jó is, még valami fel is fedezhető benne az eredeti történetből, viszont annyira lebutított, családbarát és látványorientált az egész, hogy egy felnőtt ember számára az egyszer nézhető kategóriába esik. Ennek fényében én nem várok sokat az új filmektől, egyedül azt, hogy tartsák tiszteletben a EU-t, bár talán így is sokat kérek.

    Kedvelés

  6. Köszönöm a jelöléseket 😀 Sajnos le kell, hogy mondjak a szerepről 😉

    Nekem eddig nincs kifogásom a sztori ellen. Csak Palpatine klón ne legyen, azt már megkaptuk egyszer a Dark Empire-ben.

    Kedvelés

  7. Nekem eddig az szimpatikus, hogy Palpinak volt egy titkos tanítványa. Ez egészen elképzelhető, hiszen tudta, hogy Vader nem megölni, hanem megtériteni akarta az ifjabb Skywalker. Ergo felrúgta a Kettő Szabályát, ami gyakorlatban úgyis úgy funkcionál, hogy a mester is, és a tanítvány is lecserélhetőnek tekinti a másikat. Egy titkos tanítvány tehát bőven belefér.
    Amitől inkább tartok, hogy az új nemzedéket ereje teljében mutatják be. Jobb szeretem, ha a főhősök sebezhetőek, átlagosak egy űroperában, ezek viszint megint tíz emeletet fognak ugrani helyből, és lepattintják magukról az ágyúlövést is. (Mondjuk egy komplett Sith sereg azért próbára teheti őket is.)
    A nagy öregek szerepeltetésétől is tartok egy kicsit, mert nem biztos hogy jól fognak mutatni. Az öreg Indy sem volt egy főnyeremény.
    De mindez még csak megerősítetlen információ – szóval az is lehet, hogy a nyugdíjas Jar Jar Binks gubihalacs tenyészetéről fog szólni a film.

    Kedvelés

  8. Gubihalacs tenyészet:D Öszintén szólva ezt az ötletet leglaább annyira izgalmasnak tartom mint a régi szereplők ujra klonozását…Meg egy huszadik titkos tanítványt.

    Kedvelés

  9. ranger: Szerintem, ha Luke vagy Han nem jelenik meg legalább cameo-szerepben, el se kezdjék az egészet… Sztori szempontból is gáz lenne, nem csak azért, mert szeretem a színészeket. Amúgy szerintem Indy öregen még nem volt gáz. Megszólalt a zene, felvette a kalapot és én meg lettem győzve. Az, hogy a film milyen lett, más kérdés…

    Kedvelés

Hozzászólás