Új kánon-rendszer jön!

Leland Chee, a Holokronok Őrzője Twitteren közölte követőivel, hogy mostantól egy Lucasfilm Story Group nevezetű csapat fog dönteni arról, hogy mi kánon, és mi nem. Ugyanis két lehetőség lesz: kánon és nem kánon.

Leland Chee

A csapatnak eddig két tagja ismert: maga Chee és Pablo Hidalgo. Ez jó hír, hiszen a Lucasfilm berkein belül valószínűleg ez a két ember tudja a legtöbbet a Messzi, messzi galaxisról. A kánon és az időrend megállapítása eddig is Chee kezében volt, de a cég eladása óta nem sokat hallottunk felőle.
Céljuk az, hogy egy egységes univerzumot hozzanak létre, ahol egy a kánon kategóriába sorolt képregény, könyv vagy játék éppen annyira számít, mint a filmek. A jelenlegi rendszerről itt olvashattok.

Mióta bejelentették, hogy az új filmek nem a könyveket dolgozzák fel, most először hallunk arról, hogy a Disney foglalkozik az EU-val. Az új rendszer biztosan megosztja majd a rajongókat, de annál mindenképpen jobb a helyzet, mintha az egész eddigi Expanded Universe-t figyelmen kívül hagynák. Pedig ez is benne volt a pakliban.
Jó hallani, hogy a VII. epizód miatt a Star Wars kánonban beköszöntő bizonytalanságot és lassan beszivárgó zűrzavart a Disney biztos kézzel igyekszik kordában tartani.

Chee ugyan nem beszélt arról, hogy mikor láthatjuk a csapat munkájának gyümölcsét, de nem tűnik túl bátor kijelentésnek, hogy 2015 előtt nem kapunk semmit.

Ti mit gondoltok? Jobban szerettétek a régi rendszert? Esetleg örültök az egyszerűsítésnek?

23 hozzászólás a(z) “Új kánon-rendszer jön!” bejegyzéshez

 1. Én személy szerint nagyon örülök ennek. Talán ez a legjobb hír az utóbbi időben… persze még meg kell várnunk, hogy mennyi mindent hagynak bent. Egyelőre bizakodó vagyok.

  Sosem rajongtam a G,T,C,S rendszerezésért. Az egész csak azért volt kitalálva, hogy könnyebben lehessen kezelni azt, ha Lucas átír valamit a filmekkel vagy a TCW-vel. Azzal, hogy egy szintre kerülnek a dolgok, ilyesmitől nem kell majd félnünk.

   
 2. Már írtam valahol, lehet, hogy elfogult vagyok, mivel ez volt az első nem filmkönyv, ami megjelent Magyarországon, és akkoriban kész csoda volt valami újat olvasni a Star Warsból. Nem volt sem képregény sem rajzfilmsorozat, sőt net sem :)

   
  • Én nyáron olvastam először és nem értem, mi a gond vele. Legalábbis, jobban bejött, mint a mostanság megjelenő, újabbak. Mert melyik a jó könyv? A Darth Bane? Szerintem meg az van túlértékelve, nem is kicsit.

    

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

^^ ;) :wtf: :wow: :star: :sexy: :omg: :love: :love3: :love2: :lol: :kiss: :heart: :ehh: :angry: :angel: :aha: :S :P :D :/ :) :( :$