Rebels – Ezra, a tini szélhámos

Örömmel konstatálom, hogy végre jönnek az értelmes hírek. Ma egy újabb Rebels főszereplőt mutatott be a TV Guide, ő pedig nem más, mint a karizmatikus szélhámos tinédzser, Ezra.

Amikor megismerkedünk Ezrával, nem igazán hajtja semmi, hogy forradalmár legyen. A maga útját járja a Lothal bolygón és csak most tanulgatja, hogyan használja misztikus új erejét. “A túlélés érdekében ösztönösen használja az Erőt”, mondja Dave Filoni. “De nem nevezi a nevén. Nem is tudja, hogy valójában az Erőt használja. Azt gondolja, hogy olyan képességei vannak, amik egy kicsit furák, de átsegítik mindenen. Ez ösztönös.”

ezra-1

Amikor Darth Vader és cimborái ki akarják terjeszteni hatalmukat a Peremvidékre is, Ezra a Lázadók között találja magát. “Ezrán keresztül láthatjuk, hogyan reagál egy fiatal a birodalmi rendszerre”, mondja Filoni a TV Guide Magazinnak. “Ez felvet egy nagy kérdést: milyen egyáltalán a birodalmi rendszer? Láttuk már a mozifilmekben, a nagy lázadással, ami azzal ért véget, hogy felrobbantották a Halálcsillagot, de amikor A Sith-ek bosszújában a Birodalom kerekedik felül, az rossz volt? Nem feltétlenül. Nem volt ez mindig olyan szörnyű és nem voltak kegyetlenek mindenkivel. Lassan építették ki a hatalmi bázist és lassan terjeszkedtek, aztán látjuk a lázadó szövetséget, és a zsarnokság utóhatásait.”

Ezra szinkronhangja Taylor Gray, aki szerepelt a Nickelodeon Bucket & Skinner’s Epic Adventures sorozatában. “Nagyon izgatott vagyok, hogy én kölcsönözhetem a hangom Ezrának, de sokkal izgalmasabba, hogy a Star Wars részévé válok”, mondja Gray. “Alig várom, hogy összejöjjünk a rajongókkal és együtt nézhessük meg a galaxis egyik legendás történetének következő fejezetét.”

ezra-2

Filoni azért választotta Grayt a szerepre, mert nem olyan hétköznapi a hangja. “Nem akartam, hogy olyan legyen a hangzása, mintha lementem volna a helyi szupermarketbe, és szerepet adok az első embernek, aki szembejön velem”, mondja Filoni. “A hangja nyers, ettől hitelessé válik. Taylor képes arra, hogy beillessze a karaktert a Star Warsnak ebbe a korszakába. Ő egy igazi kölyök, aki kint van a galaxisban.”

Filoni igyekszik megnyugtatni a fiatal főszereplő miatt háborgó rajongókat, hogy nincs miért aggódni, Ezra mentora nem más lesz, mint Kanan, aki túlélte a 66-os parancsot és kiveszi a részét a lázadásból.

És kaptunk egy videót is:

http://player.ooyala.com/player.js?deepLinkEmbedCode=tybXduazoEjhoeULhLM8UHujZI8co_n1&width=600&embedCode=tybXduazoEjhoeULhLM8UHujZI8co_n1&video_pcode=VlajQ6DTdv9-OYPHSJq6w4eU0Bfi&height=337

Az új Rebels karakterekből már LEGO figura is készült: The Phantom és The Ghost.

Hozzászólás