Cin Drallig

Cin Drallig

Van egy lecke, amit még meg kell tanulnod. Hogyan váljunk eggyé az Erővel? – Cin Drallig Darth Vadernek.

Cin Drallig Jedi mester volt a Galaktikus Köztársaság utolsó éveiben és tábornok a Klónok Háborúja alatt.

Életrajza

A Yoda mester által kiképezett Drallig legendás fénykard oktató, és a Coruscanton lévő Jedi Templom harcmestere volt. Készségei lenyűgözők voltak a beszámolók alapján. Bár nem volt tagja a Jedi Nagytanácsnak, fénykard forgatási képességei vetekedtek a Tanács tagjainak képességeivel, sőt néhányukat valószínűleg felül is múlta. Más Jedik néha a hajlíthatatlan edzői eljárásaival és kegyetlen támadás-stílusával kapcsolatban a „The Troll” néven emlegették.

Drallig sok Jedit képzett a fénykard küzdelem művészetére, köztük Obi-Wan Kenobit és Anakin Skywalkert. Mindazonáltal Drallig a kedvenc tanítványaként Serra Ketót képezte. Specializálódott az összes fénykard küzdelmi formára, kivéve a VII. Formát, noha úgy tűnik, jelentős ismeretekkel rendelkezett róla, hisz képes volt leírni az erősségeit és gyengeségeit a tanítványainak. Drallig otthona mélyen a Jedi Templom belsejében volt, és teljesen átadta magát az Élő Erő akaratának.

Cin Drallig

A Klónok Háborúja vége közelében a tanítványát, Serrát, a Jedi Templomra mért rajtaütése alatt megölte Darth Vader. Jóllehet Cin Drallig kitűnő párbajozó képességekkel rendelkezett, de nem ért fel Lord Vader képességeihez. Dralliget később két padawan is segítette a párbajukban: Whie Malreaux és Bene. Visszatartották a klónokat az Ezer forrás termében, mialatt a fiatalabb padawanok elmenekültek az épületben. Akkor Vader megtámadta őket és először megölte Whie-t, azután Bene-t.

Drallig megtámadta Vadert, de Vader kitért és keresztül vágta Drallig mester vállát. Végignézte, amint a tiszteletre méltó Jedi mester a földre hanyatlik és meghal. Ez a gyilkossága egy volt a sok közül, amit Obi-Wan Kenobinak és Yodának tanúsított a biztonsági holofelvétel a Templomban. A gyilkossága idején Drallig Anakin Skywalkerként, a Köztársaság hőseként ismerte Vadert.

Amikor a Galaktikus Birodalom felemelkedett, a hivatalos iratok szerint, amelyeket Sate Pestage szerkesztett, hogy Dralliget megölték, miközben birodalmi ügynökökkel harcolt.

Erősségei és képességei

Cin Drallig

Cin Drallig a Jedi Rend leghatalmasabb és legfélelmetesebb tagjainak egyike volt. Kivételes Jedi mester volt, a fénykard küzdelemben a legjobb. Drallig teljesen képzett volt minden fajta küzdelemben, specializálódott az összes fénykard küzdelmi formára, kivéve a VII. Formát. Ráadásul Cin szintén képes volt erős Erő-energia gömböket hajítani ellenfeleire. Valamint úgy tűnik, gyakran használta küzdelem alatt az Erő-sebességet nagy hatáshoz, amit az emberek nem tudtak felfogni a küzdelemben.

Háttér információk

Cin Drallig szerepét a Sithek bosszújában Nick Gillard játszotta, aki akció koordinátor volt az előzmény trilógia mindhárom filmjében, és egy kaszkadőr Az új reményben (ANH). A Sithek bosszúja videojátékban Nick Gillard hasonlóságát használják a karakter megjelenítésében, míg Cin Drallig hangját Tom Kane kölcsönözte.

A Cin Drallig név egy anagramma, ami Nick Gillard nevéből származik, visszafelé betűzve, csak a „Nick”-ből kihagyva a „k”-t.

Cin Drallig

A filmben csak rövid ideig látható egy holografikus felvételen, azonban nagyobb szerepet kapott a Sithek bosszúja videojátékban.

Mivel Kit Fisto fénykardmarkolata Nick Gillard kedvence volt, Cin Drallig fénykardmarkolata hasonlít Fistóéra. A háttér-információk alapján, a fénykard pengéje eredetileg sárga volt. Azonban George Lucas csak a kék és zöld színeket engedte meg rendszeresíteni a Jedik számára. Samuel L. Jackson ibolyaszínű fénykard pengéjének kivételével, Lucas nem engedett más színt használni. A választási lehetőségeinek leszűkülésével Nick Gillard végül a zöld színt választotta, azonban egy promóciós képen (fent látható) kék fénykard pengével mutatják.

A Sithek bosszúja játékban Anakin Skywalker úgy öli meg Cin Dralliget, hogy fénykardját eldobva, az átszúrja őt. A párbaj helyszíne a tréningterem és az Ezer Forrás Terme melletti terasz.

Érdekes megjegyezni, hogy amíg a filmben Drallignek sötétszőke haja van, ebben a játékban fehér hajjal mutatják.

Fordította: Gyoka

Forrás: http://starwars.wikia.com/wiki/Main_Page