Anoon Bondara

Anoon Bondara

Annak a Jedinek, akinek a fénykardját az Erő irányítja, nem kell félnie a csata eredményétől. – Anoon Bondara

Anoon Bondara egy twi’lek Jedi mester volt a Galaktikus Köztársaság utolsó éveiben.

Bondara a fénykardforgatás mestere volt, és oktatóként szolgált a Jedi Templomban. Tanítványai közt szerepelt többek között Obi-Wan Kenobi is. Négy padawanja volt, utoljára Darsha Assant. Több más stílus mellett a ritka Teräs Käsi profi gyakorlója is volt.

A Ryloth Jedi-megfigyelőjeként Bondara felelős volt azért, hogy megtalálja és a Coruscantra vigye kiképzésre faja Erő-érzékeny tagjait. BBY 32-ben összetűzésbe keveredett Darth Maullal a Coruscanton, de nem tudta legyőzni a Sith Lordot. Egy speeder bike-ot felrobbantva feláldozta életét, hogy megpróbálja megmenteni Darsha Assant és védenceik életét. Bár Bondara meghalt a robbanásban, Maulnak sikerült elmenekülni, és csak kisebb sérüléseket szenvedett. Bondara ugyanabban az évben halt meg, amikor a twi’lek Boc Aseca megszületett. A Ryloth Jedi-megfigyelőjének távolléte azt jelentette, hogy Bocot nem fedezték fel a Jedik, mígnem már túl öreg nem lett ahhoz, hogy kiképezzék, és végül Sötét Jedivé vált Jerec tanítványaként.

A színfalak mögött…

Anoont mindkét megjelenésében úgy írják le, mint akinek a fénykard forgató készségei a legjobbak.

Erős a lehetősége annak, hogy Anoon Bondara volt a Jedik harcmestere Cin Drallig előtt. Ezt az információt arra alapozzák, hogy ő volt az younglingek és padawanok, például Obi-Wan Kenobi fénykard oktatója, és BBY 32-ben halt meg, ugyanabban az évben, amikor Cin Drallig harcmester lett.

Fordította: Gyoka
Forrás: http://starwars.wikia.com/wiki/Main_Page