Celeste Morne

A Jedi nő, az emberi fajhoz tartozó Celeste Morne a Jedi Szövetség szolgálatában állt, mint úgynevezett „Shadow”, egy ügynök, akinek minden létezésére utaló adatát törölték, s mindössze a Szövetség néhány tagja tudott róla.

Ossus pusztulása után családja otthontalanná vált, s évekig a Galaxisban vándoroltak, mígnem széthullottak. Celeste új családot talált magának a Szövetségben, mint titkos ügynök, annak szentelve életét, hogy megállítsa a Sithek újbóli felemelkedését.

Úgy tudják, ő semmisítette meg a Szövetség megbízásából Marka Ragnos levelének utolsó másolatát, megtalálta Jori Daragon amulettjét, valamint Horak-mul Szemét. A yavini csatát megelőző 3963. évben kapcsolatba lépett vele Lucien Draay, azt a feladatot adva neki, vigye Zayne Carrick-ot a Tarisra, és találja meg a Muur talizmánt.

A bolygón rátalált a rakghoul-ok által tőrbe csalt Noana Sowrs Sector Constable-ra (a törvényeknek a rendszerben felelős betartatójára). Morne a segítségére sietett, megölve a támadókat. Ám csak ezek után jött rá, Sowrs megfertőződött a rakhgoul pestissel, s őt is a rakhgoul-ok sorsára juttatta, mikor elkezdett átváltozni. Ekkor sietett be az alagútba Zayne és társa, Marn Hierogryph is, egy másik hordányi lény által üldözve – akik szintúgy az előzőek mellett végezték. Miután a nő tudomást szerzett Zayne kilétéről, egy üregbe estek, ahol a mandaloriak éppen megszerezték a talizmánt. Celeste magához vett egy háti rakétát, és utánuk repült.

Celeste, Zayne és Marn Hierogryph potyautasként a Mar’eyce fedélzetén utazott a Jebble-höz. A fedélzeten egy Jedi elmetrükkel megpróbálta meggyőzni Pulshiphert, hogy dobja ki a Muur Talizmánt a légkamrából, de az ellenállt neki. A Jebble-ön megpróbált eltávolodni Zayne-től és Gryphtől, de a fiú megtalálta, és tájékoztatta őt, hogy a Mandaloriak egy rajtaütést terveznek Alderaanon. Gryph, aki mandalorinak öltözött, meggyőzte Celeste-et és Zayne-t, hogy tegyenek úgy, mintha az ő foglyai, Joam és Hettie Hierogarl, a Taris Techno-Terror Twins lennének, lehetővé téve a triónak, hogy áthaladjon az őrségen és behatoljon a hadi üzembe. Bent Celeste úgy határozott, Zayne-nek figyelmeztetnie kell Alderaant a közelgő rajtaütésre. Azonban Gryph véletlenül elsütötte a fegyverét egy omlást előidézve, így Celeste elvesztette a fénykardját, és a mandalori őrök felfigyeltek a jelenlétükre. Mielőtt a nőt és Zayne-t fogságba tudták volna ejteni, egy őr rakghoul-lá változott, elejtve Celeste fénykardját a folyamat során, s arra késztetve társait, hogy tüzeljenek egykori bajtársukra. Később a többi őr is átalakult ilyen lénnyé, aminek eredményeként Celeste-nek Neo Crusader vértbe öltözött rakghoul-okkal kellett harcolnia. Miután megszabadultak tőlük, Celeste és Zayne megpróbáltak kiutat találni; miközben kifutottak egy erkélyre, felfedezték, hogy a Jebble nem csak egy helyi hadi üzem, vagy kiképző központ, hanem egy összpontosítási körlet egy invázióhoz, az összes peremvidéki újonccal.

Miután leereszkedtek a hegyoldalon, Zayne közölte Celeste-vel, hogy a mesterek Tarison őt vádolták meg a padawan-gyilkosságokkal. Celeste megpróbált tudatlanságban maradni a renden belüli összeesküvést illetően, ám ennek ellenére hagyta elsikkadni a tényt, hogy ez a Jedi Szövetség. Kapcsolatba lépett Lucien Draay-jel, hogy informálja Alderaan közelgő inváziójáról és a rakghoul pestissel kapcsolatban. Lucien elrendelte, hogy állítsa meg az inváziót, és ölje meg Zayne Carrick-ot. Celeste megkérdőjelezte a döntést, miszerint meg kell ölnie Zayne-t, de a férfi emlékeztette őt annak múltbeli kapcsolataira és a Sith Háborúra. Amint Zayne kapcsolatba lépett a Tarison maradt barátaival, Celeste aktiválta fénykardját, hogy megölje a fiút. Azonban megállt, mikor az kapcsolatba lépett Cassus Fettel ahelyett, hogy óva intette volna a pestistől. Celeste szemtanúja volt, hogy Zayne nem csak a Köztársaság világait próbálta megmenteni, hanem a mandaloriakat is, így nehezebbé téve számára Zayne élete kioltásának igazolását.

Amíg Zayne Marn Hierogryph-et kereste, a nő követte őt, leölve az útjába akadó rakghoul-okat. Sikerült megtalálnia a Pulsipher fogságában rekedt Zayne-t, akit aztán a Muur talizmán támadott meg. Celeste megkísérelte elszedni Zayne-től. A fiú ellenállt, sugalmazva azt, talán meg tudja akadályozni, hogy átvegye felette a hatalmat, ha kontrollálja. Celeste megparancsolta a talizmánnak, hogy hozzá kerüljön, tudatva azzal, ő egy Jedi. A talizmán elhagyta Zayne-t, és Celeste-t támadta meg, a nyakához kapcsolódva. A nő ekkor jelenést látott: egy hegyes fülű, ősz hajú férfi vízióját észlelte, aki tudtára adta, ő a jövő, s Celeste az övé. Mikor Celeste lábra tudott állni, észrevette, ő irányítja a rakghoul-okat.

Sztázisban volt a yavini csata előtti 19. évig, mindaddig a Muur talizmán uralma alatt állva. Történetesen még a Sith Lorddal, Darth Vaderrel is összecsapott.

Érdekesség:

A „celeste” spanyolul egy árnyalat a kék és a fehér között.
Mind a vezeték, illetve a keresztneve, azaz a Morne és a Celeste is feltűnik a névgenerátorban Jedi Exile karakteréhez a KOTOR II-ben.

Fordította: Dóra, Sisi, Gyoka
Forrás: http://starwars.wikia.com/wiki/Main_Page