Darsha Assant

Darsha Assant

Mindig azt tanítottam neked, hogy őszintén vállald az érzéseidet, mert ezek vezetnek el az igazi tudáshoz, akár saját magadról van szó, akár az Erőről. – Anoon Bondara Jedi mester Darsha Assantnak.

Darsha Assant egy humán Jedi padawan volt a naboo-i csatát megelőzően. Anoon Bondara Jedi mester tanítványa volt, és sárga fénykardot használt. Bondara mester talált rá az árva Darshára az Alderaanon. A Coruscantra vitte, ahol megkezdték a képzését a Jedi Templomban, végül Bondara mester padawanja lett. Qui-Gon Jinntől szintén kapott oktatást. Ő erős volt az Erőben, és egyszer legyőzte Obi-Wan Kenobit egy gyakorló fénykardpárbajban.

Évekkel később, röviddel a Naboo inváziója előtt, Darsha kapta a feladatot, hogy kihallgatás céljából élve visszavigye a Jedi Templomba Oolth-t, egy fondori informátort, akit a Coruscant alsó részén őriztek egy titkos menedékházban. Ő azonban összefutott a coruscanti bandák egyikével és elvesztette Oolth-t. Remélve, hogy még menthető valamennyire a küldetés, Bondara mester visszatért vele a helyszínre Oolth megtalálásának reményében, de felfedezték, hogy megölték őt.

Obi-Wan Kenobi azt mondta, hogy bátran halt meg, miközben egy ismeretlen ellenséggel harcolt. – Barris Offee I-5YQ-nak.

Amikor Darsha és Bondara mester visszatértek a Jedi Templomba, szemtanui voltak, amint a Sith Lord Darth Maul vadászott Lorn Pavanra és I-5YQ-ra. Bondara feláldozta életét, hogy lehetővé tegye Darshának, Lornnak és I-5-nek, hogy a Coruscant mély régióiba szökjenek.

Maul vadászott rájuk az alsó szintek különféle veszélyein keresztül, miközben küzdött a cthonokkal és egy taozinnal, végül sarokba szorította őket egy raktárban. Darshának sikerült megmentenie Lornt és I-5-öt carbonitba fagyasztva őket, mielőtt szembeszállt a Sith Lorddal. A csata alatt Darsha olyan kapcsolatot talált az Erővel, ami eltért minden korábbi tapasztalatától, és segítségével sikerült tartania magát Maul nagyobb szakértelmével szemben. Azután ő okozott egy hatalmas robbanást, ami az életét követelte, és sohasem tudta meg, hogy Maulnak sikerült elmenekülnie a pokol elöl.

Fordította: Gyoka
Forrás: http://starwars.wikia.com/wiki/Main_Page