Dass Jennir

A Klón Háború alatt tábornokként harcolt a szeparatisták ellen a New Plymptón. Túlélte a 66-os parancsot és később részt vett a nosaurian lázadásban.

A 66-os parancs kiadása után elmenkült a klónkatonái elől és egy dzsungelben rejtőzött el. Találkozott egy szeparatista szövetséges nosauriaival, akit Bomo Greenbarknak hívtak. Megegyeztek, hogy segítik egymást a klónok elől való menekülés során. Időközben Jennir megtudta, hogy a nosauriaiak miért léptek szövetségre a szeparatistákkal: azt ígérték nekik, hogy felélesztik a New Plympto egyetlen exportcikkének, a rikknit tojásnak a piacát. Greenbark bajtársai lebuktak, de Jennir került börtönbe.

Rootrock parancsnok viszont életben hagyta és elmondta neki, hogy a Köztársaság elveszett és létrejött a Galaktikus Birodalom. Jennir elhatározta, hogy elmegy a Coruscantra és Rootrock adott neki egy hajót azzal a feltétellel, hogy vissza fog térni a New Plymptóra, hogy harcoljon a birodalmi erők ellen.

A Jedi Templomban Jennir szemtanúja volt annak, ahogy a klónok megöltek egy Jedit. Ezután találkozott Kai Hudorra mesterrel, aki úgy döntött, hogy felhagy a Jedik életével, amíg újra fel nem emelkedhetnek. Jennir visszatért a New Plymptóra, ahogy ígérte és látta, ahogy a nosauriai lázadók rátörnek egy gyilkos birodalmi A6-osra.

A csata kimenetele ismeretlen, bár egy hónappal később Jennir még életben volt és ő vezette tovább az ellenállást a bolygón.

Fordította: Eszter
Forrás: http://starwars.wikia.com/wiki/Main_Page