Jon Antilles

Jon Antilles

Oda Megyek, ahol szükség van rám. – Jon Antilles

“Jon Antilles” egy álnév volt, amit egy rejtélyes ember Jedi mester vett fel.

Életrajza

Antilles a Dark Woman egyik tanítványa volt, sokan különcnek találták a Jedi Rendben. Miután visszautasította, hogy egy padawant vegyen maga mellé, Antilles bebarangolta a galaxist, az Erő vezetésére bízva magát. A Jedi Tanáccsal való kapcsolatának hiánya csalódást okozott a Rendnek, de a tekintélyes eredményeiről, beleértve beszivárgását a Fejvadász Céhbe, és az Erő feletti uralmát, köteteket beszéltek.

Jon Antilles halála

A Klónok háborújának negyedik hónapjában Antilles megérkezett a Queyta világára támogatni négy Jedi társát a vegyi fegyverek a forrásának keresésében, melyeket a Független Rendszerek Szövetsége (CIS) használt, bár a Tanács nem jelölte ki őt a feladatra. Miközben Fay-jel és Obi-Wan Kenobival üldözte Asajj Ventresst, egy rövid párbajt is vívott vele. Azonban Durge megtámadta és megpróbálta feltartani őket. Az utolsó pillanatban Jon Antilles feltartóztatta Durge támadását, hogy elegendő időt adjon Fay-nek és Obi-Wan Kenobinak Ventress üldözésére, és a vegyi fegyver ellenszerének megszerzésére, amely sújtotta Ohma-D’unt. Habár képzett Jedi volt, Antilles nem volt mérhető a Gen’Dai fejvadászhoz; Durge elégette Antillest egy lávafolyamba dobva.

Személyiség és jellemvonások

Keveset lehet tudni ennek a rejtélyes Jedinek a gyermekkoráról. Miközben a Dark Womant követte, elhagyta az eredeti nevét és felvette a Jon Antilles álnevet ismeretlen okból. Növeli a misztériumát, hogy a köpenye csuklyáját sohasem vette le.

Ha jelzésértékűnek tekintjük az akcióját a Queytán, a személyisége egy engedetlen, zárkózott embert fed. Épphogy csak elismerte Nico Diath jogosultságát a küldetés vezetőjeként, és egy ponton megpróbálta magához ragadni a vezetést.

Az tudható, hogy Antilles erőssége a lopakodásban volt inkább, mint a küzdelemben; képes volt fellopakodni Durge-on észrevétlenül, mégsem tudott boldogulni ellene egy az egy elleni küzdelemben. Mindennek ellenére Antilles nem volt hiányában a bátorságnak, minthogy készségesen feláldozta magát a küldetés sikeréért.

Háttér információk

A Jon Antilles nevet feltehetően humornak szánták. Az Antilles vezetéknév szokatlanul sokszor jelenik meg a Star Wars filmekben, így a Jon Antilles név itt egyenértékű az elterjedt John Smith (Kovács János) névvel.

Fordította: Gyoka

Forrás: http://starwars.wikia.com/wiki/Main_Page