Keiran Halcyon

Keiran Halcyon egy koréliai férfi Jedi Lovag volt, aki a Jedi Rendet és a Galaktikus Köztársaságot szolgálta, körülbelül 400 évvel a Galaktikus Birodalom felemelkedése és a Nagy Jedi Tisztogatások kezdete előtt.

Életrajz

Mikor felfedezték Erő érzékenységét, a férfi bevonult a Jedi Rend akadémiájára. Keiran Halcyon végül sikeresen vette a Lovagsági Próbákat, és a Legfelsőbb Jedi Tanács Jedi Lovaggá avatta. Mivel függetlenségre törekedett, egyedül tanulta ki a Jedi Őrzők útját. Halcyon híres Koréliai Jedivé vált, aki számos, otthonát védelmező küldetésben vett részt. Egyik sikeres küldetése a mániákus és pusztító Seloniai Afarathu szekta megállítását jelentette, BBY 380-ban. Amíg fénykardját építette, Halcyon fegyverét egy ritka Durindfire ékkőbe merítette, amely ritka, ezüstös színt kölcsönzött pengéjének. Továbbá, olyan Jedi technikákat használva, melyek mélyen el voltak zárva Jedi Templom Archívumába, a férfi képes volt fénykardjának pengéjét akár három méter hosszúra kiterjeszteni.

Bár erős volt az Erőben, a Halcyon vérvonal gyenge volt a telekinetikus képességeket illetően, amelyek a Jedik széles körben ismert ismertetőjegyei voltak. Ennek ellenére, ahelyett hogy ez a látszólagos hátrány gyengítette volna őket, a Halcyon család azon tagjai, akik Jedik lettek, továbbfejlesztették azon adottságukat, mellyel az elmét tudták irányítani, és amellyel képesek voltak energiát felszívni. Ezzel előnyre tettek szert azokon a területeken, ahol más Jedik gyengébbnek bizonyultak.

Halcyon halála után, a vérvonalban még két Jedi következett: a közismert Nejaa Halcyon Jedi Mester, aki bátran szolgált a Klónháborúk ideje alatt, és Corran Horn. Horn egy konfliktusba született bele, mikor Darth Sidious, a Sith Sötét Nagyura betiltotta a Jedik képzését és arra törekedett, hogy minden feljegyzést elzárjon, és elpusztítson a Jedi Renddel kapcsolatban. Akárhogy is, a Galaktikus Birodalmat legyőzték és a Jedi Rend hamvaiból feléledt. Horn csatlakozott az újjá alakuló rendhez előde, Keiran Halcyon nevét használva. Luke Skywalkernél tanult a Yavin 4 Jedi Praeumában. Horn végül nem használta többet az álnevét, és a Legfelsőbb Jedi Tanács kiemelkedő tagjává vált.

A színfalak mögött

A Jedi Academy Training Manual tévesen állítja azt, hogy Keiran ugyanabban a korban élt, mint Luke Skywalker, és egy rövid időre a tanítványa is volt. Valójában azonban 400 évvel Luke Skywalker születése előtt élt. Ez a hiba visszatért az I, Jedi könyvben, amelyben kiderült, hogy az a Keiran Halcyon, aki feltűnt a Jedi Akadémia trilógiában, valójában Corran Horn volt, egy távoli leszármazottja az eredeti Halcyonnak. Horn Skywalker tanácsára használta az álnevet, így nem derült ki róla a nyilvánosság előtt, hogy Jedinek kezdték képezni.

Írta: NB
Wookieepedia

8 hozzászólás a(z) “Keiran Halcyon” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

^^ ;) :wtf: :wow: :star: :sexy: :omg: :love: :love3: :love2: :lol: :kiss: :heart: :ehh: :angry: :angel: :aha: :S :P :D :/ :) :( :$