Koffi Arana

Koffi Arana

Talán ahhoz, hogy megsemmisítsük a Sithet, a sötét oldalra kell állni. A sötét oldal nem bizonyult végül is erősebbnek? Nem merünk felhasználni bármilyen fegyvert, hogy megóvjuk a galaxist a Sithtől? – Koffi Arana.

Koffi Arana Jedi mester és Senior tábornok volt a Klónháborúk alatt. Egy alkalommal a Tatooine-ra is ellátogatott.

A Klónháborúk utolsó napjaiban Koffi Arana, egyike a kijelölt Jediknek, megjelent a Jedi Templomban a Peremvidék ostromáról szóló eligazításon, ahol Obi-Wan Kenobi megtudta, hogy Quinlan Vos a Boz Pityre ment. Ahogy elhagyta az eligazító szobát, nem figyelt fel a mellette elsiető fiatal Jedire, Anakin Skywalkerre. A következő feladatára összpontosított. Arana annak sem volt tudatában, ahogy távozott a szobából Shadday Potkinnal, hogy Skywalker lesz a végzete. Koffi ezután részt vett a boz pity-i csatában.

Koffi Arana

Arana egyike volt annak a néhány Jedinek, akik túlélték a 66-os parancsot. Jedi társa kevésbé volt szerencsés, meghalt a Boz Pityn. Koffi szökése ismertté vált a Galaktikus Birodalom előtt, és közzé tették a Holonet hírekben. Nem tudva a Birodalomról, Koffi visszatért a Coruscantra nem sokkal a 66-os parancs kiadása után, és csatlakozott a tömeghez a Jedi Templom lábainál, mely nézte, ahogy ég a Templom. Shadday és néhány másik Jedi szintén a tömegben állt a szomorú pillanatokban.

Koffi egyike volt a nyolc Jedinek, akiket Shadday Potkin mester összehívott egy titkos találkozóra a Kesselen, hogy megbeszéljék a Jedi Rend jövőjét. Arana javasolta a harcot a Sithtel, még akkor is, ha ez azt jelentette, hogy a sötét oldalra kellett állni. Túl hamar kapott egy lehetőséget minderre, amikor Darth Vader lesből rajtaütött a találkozón. Miután elvesztette a fénykardját, bajtársa, a Jedi Bultar Swan kardját forgatta. Dühödten rávetette magát Vaderre, azonban a Sith Lord megölte ugrás közben.

Amikor a Galaktikus Birodalom megerősödött a Sate Pestage által összeállított dokumentumokban kijelentették, hogy Aranát egy Jedi társa ölte meg egy hatalmi harcban.

Háttérinformációk

Koffi Arana halála

Joe Corroney ábrázolásában Aranát Star Wars Insider 84-ben eredetileg Qu Rahnként azonosították, aki egy hasonló kinézetű Jedi ugyanabból az időszakból. A karakter nevét később megváltoztatták Koffi Aranára, egy Gervais Koffi nevű színészre utalva, aki nagyon röviden látható a harmadik epizódban, amit távozik az eligazító szobából a Jedi Templomban. A nevet szintén azonosíthatják a korábbi ENSZ főtitkárra, Kofi Annanra való utalásként.

Fordította: Gyoka
Forrás: http://starwars.wikia.com/wiki/Main_Page