Lorana Jinzler

Lorana Jinzler

Lorana Jinzler Jedi lovag volt, Jorus C’baoth Jedi mester korábbi padawanja. Sötét hajú, szürke szemű, és közepes magasságú volt.

Jedi képzése

Ő volt a harmadik a négy Jinzler gyerek közül. Tíz hónapos korában elfogadták Jedi képzésre, és a Jedi Templomba vitték. Később csak a féltékeny, megsebzett testvérével, Deannel találkozott az Outbound Flight indulása előtt.

Jorus C’baoth és Lorana nem kerültek olyan közeli viszonyba, mint más mesterek és padawanjaik. Lorana gyakran meglepődött mestere mogorva hangneme és magas elvárásai miatt. Lorana gyakran bizonytalan volt a Jedi szerepében a mesterétől eltérően, aki azt hitte, hogy Jediknek a hatalmuknál fogva jellemző szerepük volt, hogy uralkodjanak és ügyeljenek másokra, akik nem voltak erő-érzékenyek.

Az Outbound Flight

Lorana röviddel az Outbound Flight elindítása előtt kapta meg a Jedi lovag státuszt, noha Obi-Wan Kenobi úgy gondolta, hogy még több évnyi képzésre lenne szüksége ehhez.

Loranát mestere javaslatára kiválasztották az Outbound Flight kutató-küldetés tagjának. Sokkal ésszerűbb és alázatosabb volt C’baoth-nál, és az út kezdeti szakaszaiban többször is tapasztalható volt, amint megpróbálta megbékíteni az elégedetlenkedő utasokat.

Amikor az Outbound Flight-ot megtámadták Thrawn parancsnok figyelmeztetése után, sok élet pusztult el, és Lorana érezte, hogy C’baoth áttért a sötét oldalra. Megpróbálta elérni a mesterét időben, hogy segítsen rajta, de megérezte a támadó droidok második hulláma általi halálát. Amikor a külső hajókat javarészt megsemmisítette Kinman Doriana, az egyetlen túlélők Lorana és az az ötvenhét utas volt, akit C’baoth bebörtönzött a központi tároló magban.

Miközben megpróbálta megmenteni a hajót, Lorana összetalálkozott Syndic Thrass-szel és Jorj Car’das-szel a D1 hídján. Car’das elhagyta a hajót, majd Lorana és Thrass azt tervezték, hogy a The Redoubt csillaghalmazba juttatják a hajót. Egy bolygón akartak kényszerleszállást végrehajtani a D3-as egységet felül tartva, lehetővé téve, hogy az egységben tárolt vadászgéppel segítségért mehessenek. De az életben maradt utasok időközben a D4-es egységbe költöztek. Más választásuk nem lévén, úgy fordították a hajót, hogy a D1 került alulra, felfogva az ütközés legnagyobb részét, és így életüket feláldozva megmentették a felülre került D4 utasait.

Évtizedekkel a halála után, a testvére, Dean a Jedi Luke és Mara Jade Skywalkerrel odautazott Outbound Flight roncsához, amikor azt újra felfedezték a Chissek.

Lorana egy zöld fénykardot kezelt, melyet egy ametiszt drágakővel készített (ezt a követ Lorana számára ismeretlen szüleitől kapta ajándékba). Ezt a fénykardot találta meg Luke Skywalker, de később megsemmisült egy droideka elleni harcban.

Személyiség és jellemvonások

Lorana alázatos és jó természetű volt. Azonban hiányzott az önbizalma, amin nem segített munkálkodásuk Jorus C’baoth-tal, aki nagyon magabiztos volt, és arra számított, hogy bármely padawanja ezt fogja érezni. Obi-Wan Kenobi felismerte ezt, és megpróbálta elérni, mikor rövid ideig együtt dolgoztak, hogy érezze, tartozik valahova, és nem kellene annyira bizonytalannak tűnnie. Lorana másokkal törődő személy volt, amit mellesleg az is bizonyít, hogy feláldozta magát, hogy megmentse az Outbound Flight túlélőit. Sajnálta, hogy a testvére nem kedvelte őt, és mondta neki, hogy hagyja elmenni a haragját. Évtizedekkel a halála után Deannek sikerült megközelítenie békét, miközben felfedezte magában, hogy igazából szerette őt.

Fordította: Gyoka
Forrás: http://starwars.wikia.com/wiki/Main_Page