Sadday Potkin

Shadday Potkin

Azonban a hatalmas Vader egyedül van, mi pedig sokan. Nincs több vita. Nincs több ellenérv. Nem kell tervezni. A prédánk eljön hozzánk. Amikor ő meghal, a császár megnyomorodik és félni fog. És a galaxis megtudja, hogy a Jedik élnek. – Shadday Potkin.

Shadday Potkin egy női Jedi mester volt a Klónok Háborúja alatt, aki túlélte a 66-os Parancsot.

Röviddel a 66-os Parancs végrehajtása és a Galaktikus Birodalom intézményesítése után Shadday visszatért a Coruscantra, ahol szomorúan nézte az égő Jedi Templomot a körülötte összegyűlt tömegből. Azonban még ezután is megőrzött több információs kapcsolatot.

A következő hónapban több más Jedi túlélővel fogott össze, beleértve Bultar Swant is. Összehívott egy titkos találkozót a túlélő Jediknek a Kessel bolygón, látszólag megbeszélni a Jedi Rend jövőjét.

Shadday Potkin halála

Titokban azonban volt egy másik terve. A Jedik tétlensége növelte a kiábrándultságát, ő jobban szeretett cselekedni, mint meditálni és töprengeni. Kapcsolatain keresztül kiszivárogtatta az információt a Jedik találkozójáról a birodalmiaknak, köztük azt a hazugságot, hogy Obi-Wan Kenobi is köztük van. Tudva, hogy Vader megszállottan követte Kenobi nyomát, bár nem ismerve az indítékait, azt tervezte, hogy csapdát állít neki a Jedik teljes erejével, elmozdítva Palpatine császár legnagyobb fegyverét és rettegést kelt a Birodalomban.

Mind a nyolc Jedi jelen volt az elhagyott bányában, amikor Vader megérkezett. Shadday felkészültnek hitte magát, hogy harcoljon a Sith-tel, szerzett egy cortosis kardot hatástalanítani Vader fénykardját. A támadása először sikeresnek látszott. Azonban fénykardja működésképtelenné válása után Vader elkapta Shadday nyakát, és azonnal megfojtotta őt. Megszerezve a cortosis fegyvert, a többiek ellen használta fel.

Háttérinformációk

Shadday Potkin

Shadday úgy írta le Vadert, mint „Palpatine páncélozott ökle, Dooku utóda, Maul örököse.” Azonban sem Shaddaynek sem a többi Jedinek nem kellene tudnia Darth Maul nevéről és személyéről. Lehetséges, hogy Gunray, vagy a Kereskedelmi Szövetség szivárogtatta ki a Sith nevét a Köztársaságnak, vagy Maul nevével kapcsolatos információt fedeztek fel a Jedik Gunray droidtrónján keresztül, de ez nincs megerősítve. Nem ez az első alkalom, hogy ezt a hibát elkövetik; a Zsivány bolygóban Obi-Wan Kenobi név szerint említi Mault.

A Shadday név feltehetően a héber shaddai szóból származik, ami egy ősi Amorite város neve, amely Isten zsidó neveinek egyike. (A pontos jelentését isten neveként vitatják tudósok.) A vezeték és keresztnév egyaránt tisztelgés a galaxis jelmeztervezői, Usana Shadday és Noah Potkin felé.

Fordította: Gyoka
Forrás: http://starwars.wikia.com/wiki/Main_Page