Stass Allie

Stass Allie

Stass Allie egy női Jedi mester volt a Tholothról, aki a Köztársaságot szolgálta a Klónok háborúja alatt. Stass unokatestvére volt a Jedi mester társának, Adi Galliának.

Életrajza

Korai pályafutása

Stass Allie korai pályafutása unokatestvére, Adi Gallia Jedi mester árnyékában telt, miközben arra vágyott, hogy valami nagyobb dologért is ismerjék, nem csak, mint Adi Gallia unokatestvérét.

Amikor BBY 26. körül megkapta a Jedi lovag rangot, Stass Allie elkezdett módszeresen kitörni unokatestvére árnyéka alól. Stass Allie tapasztalt harcos volt, de jobban szeretett koncentrálni a gyógyító készségei fejlesztésére, és arra vágyott, hogy csatlakozzon a Jedi gyógyítókhoz. Végül besorolták a Jedi Gyógyítók Körébe.

A Klónok Háborúja

Stass Allie

Amikor a Dooku gróf vezette Szeparatisták elkezdték lerombolni a Köztársaságot összetartó kötelékeket, Stass Allie mint tanácsadó dolgozott több magas rangú kormánytisztviselőnek. Amint a hír elérte a Jedi Rendet, hogy Obi-Wan Kenobit és Anakin Skywalkert elfogták a Szeparatisták, otthagyta a tanácsadói pozícióját, hogy csatlakozzon a mentőcsapathoz, és segítsen a megmentésükben. Felhasználva készségeit és technikáját, sok droidot semmisítettek meg. Egyike volt a kevés Jedinek, akik túlélték a mészárlást a Geonosison.

Így kezdődött el a Klónok Háborúja. Ahogy koncentrálni akart a gyógyítói képességeire, azon vette észre magát, hogy helyette egyre inkább belebonyolódik a különféle katonai hadjáratokba. Amikor Gallia mestert megölte Grievous tábornok Boz Pityn, Stass egy ideig gyászolta az unokatestvérét. A Jedi Tanács őt választotta, hogy betöltse Gallia mester megüresedett helyét a Tanácsban, ezzel együtt Jedi mester és tábornoki rangot kapott.

Stass Allie jelen volt a Coruscanton a Szeparatisták támadása idején. Őt és Shaak Tit jelölték ki, hogy megtalálják és védjék a főkancellárt. Ez a keresés vezette őket a Szenátus épületébe, ahol összefutottak Padme Amidala, Bail Organa és Mon Mothma szenátorokkal. Allie kölcsönadta a légi robogóját a szenátoroknak és C-3PO-nak, hogy a főkancellár hollétéről szóló információkért cserébe azzal elszökhessenek. A Jedik végül a Republica 500-ban, a lakásában találták meg, a tanácsadóival és testőreivel körülvéve, akik arra ösztönözték, hogy vonuljon menedékbe. Palpatine azonban megtagadta, hogy távozzon. Miközben a Jedik próbálták meggyőzni őt, Grievous tábornok áttörte a panorámaablakot a szintjükön. Allie és Ti el tudtak szökni a főkancellárral, és Grievous végigüldözte őket a városon egészen az úti céljukként szolgáló titkos bunkerig. A droidtábornok túljárt az eszükön, és amíg ők megvetették a lábukat a bejáratnál, hogy megvédjék azt, Grievous más utat vágott a bunkerbe, ott megölte Palpatine testőreit és magával vitte a főkancellárt. A Jedik ráébredtek az átverésre, és rohantak megmenteni a főkancellárt. Azonban túl sokat késtek, és így Grievous elérte a célját.

A 66-os Parancs

Stass Allie

Miközben készült a klón erősítést vezetni a Feluciára, hogy segítse Aayla Securát és Barriss Offee-t az ottani harcokban, Stasst értesítette Anakin Skywalker, hogy a Saleucamira kell mennie, amint befejezik, amit Secura és Quinlan Vos tábornokok elindítottak a bolygón.

Ahogy Allie a Saleucami csatatereit járta be, a klónok, akik légi robogóval kísérték, végrehajtották a 66-os Parancsot. Neyo klónparancsnok és a pilótatársa lemaradtak Allie mögött, és tüzet nyitottak a robogójukról, eltalálva a Jedi mester robogóját, aki meghalt a földbecsapódáskor. A robbanás során a robogója maradványai szétszóródtak a területen. Sohasem tudta meg, hogy Obi-Wan Kenobi legyőzte Grievous tábornokot az Utapaun, megtorolva ezzel Adi Gallia halálát.

Amikor a Galaktikus Birodalom hatalomra került, az okiratok, melyeket Sate Pestage állított össze, azt állították, hogy Stass Allie-t kivégezték, mert azt tervezte, hogy részt vesz egy terroristatalálkozón a Saleucamin.

Háttér információk

Stass Allie eredetileg Adi Gallia volt, egy Tanácstag a Baljós árnyakban. Mindazonáltal ahhoz hasonlóan, hogy Eeth Koth hogyan lett Agen Kolar, Gallia szerepét is át kellett dolgozni Gin Clarke-tól Lily Nyamwasának, mivel a megjelenése eléggé más volt, hogy különböző karakter legyen, annak ellenére, hogy mindkét nő Tholoth fejdíszeket hord. Adi Galliának volt még egy megjelenése a Klónok támadásában, egy még az Ep1-hez készített archív felvétel felhasználásával, melynek során mintának használták a Jedi mestert egy új Jedi Tanács színhelyhez. Ez némi zavart kelt Stass Allie promóciós fotói körül, mivel egy kék fénykardot tart (mint Adi Gallia), miközben a filmben zöldet használ.

Az Ep2 után maga George Lucas döntötte el, hogy ha egy színész, aki korábban egy karaktert játszott, nem érhető el a harmadik rész készítésekor, akkor a karaktert teljes egészében le kell cserélni egy másik karakterre. Nyamwasa így visszatért, de amikor a pick-up shoots-hoz nem érték el, Lucasék pénz híján megtörték a saját szabályukat, és kiváltották őt nem is egy, hanem két színésznővel. Hologram formában jelenítették meg őt a második Tanács jelenet során Tace Bayliss által, a halála jelenetét pedig Nina Fallon játszotta el. Nyamwasát teljesen kivágták, bár a karakter canon-ábrázolását továbbra is vele folytatták, őt megjelenítve a Vizuális Szótárban és más médiákban.

Fordította: Gyoka

Forrás: http://starwars.wikia.com/wiki/Main_Page

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

^^ ;) :wtf: :wow: :star: :sexy: :omg: :love: :love3: :love2: :lol: :kiss: :heart: :ehh: :angry: :angel: :aha: :S :P :D :/ :) :( :$