Brian George

Név: Brian George
Született: 1952. július 13. Izrael, Jeruzsálem

Brian édesanyja indiai, édesapja pedig iraki, de Bombayban nőtt fel. A család nem sokkal Brian születése után Izraelből Londonba, majd 1966-ban Torontóba költözött. Brian a legfiatalabb a négy testvér közül.

Londonban fiúiskolába járt, Torontóban viszont már egy polgári koedukált középiskolában folytatta a tanulmányait. Később a Toronto Egyetemre járt, ahol aktívan részt vett a színházi produkciókban.

Rengeteg sorozatban feltűnt mellékszereplőként. A Star Trek: Deep Space Nine-ban ő alakította Julian Bashir édesapját, aki több részben is felbukkant. Nem ez volt az egyetlen Star Trek szerepe: a Voyager című sorozatban is szerepelt egy rész erejéig. Néhányszor szerepelt a Big Bang Theory című sorozatban és a Seinfeldben. Egy-egy epizódszerep jutott neki az Andromédában, a 4400-ban, a Született Feleségekben, az X-aktákban, a JAG-ben, hogy csak a legismertebbeket említsük.

Szinkronszínészi pályafutásáról sem szabad elfeledkezni: sok animációs sorozatban (Batman: The Animated Series, Kim Possible, Avatar: The Last Airbender, Batman Beyond, Justice League, M.A.S.K., Amerikai fater, The Penguins of Madagascar) és számítógépes játékban (Kingdom Hearts II, Pirates of the Caribbean: The Legend of Jack Sparrow, Age of Empires III, Baldur’s Gate, Ultimate Spider-Man, Everquest II) is dolgozott már. A Star Wars: The Clone Wars animációs sorozatban több karakternek (Ki-Adi-Mundi, Chi Cho, Katuunko) is ő kölcsönzi a hangját, de nem ez az első Star Warsos munkája: szinkronizált a Star Wars: Knights of the Old Republic című játékban is.