Corey Burton

Név: Corey Burton
Született: 1955. augusztus 03. USA, Kalifornia, San Fernando Valley

Corey Burton 17 évesen kezdte szinkronszínészi pályafutását, amikor a Disney felkérésére imitálta Hans Conreidet. Négy évig rádiózást tanult a legendás Daws Butlernél.

Rengeteg Disney-produkcióban szerepelt: a Gumimacik sorozatban ő kölcsönözte a hangját Gruffinak és Tódinak, az Atlantiszban Mole-nak, a Chip és Dale-ben Dale-nek, a Visszatérés Sohaországba című rajzfilmben pedig Hook kapitánynak, de ez csak néhány a sok szerep közül.

Szinkronizált még az 1984 és 1986 között sugárzott Transformers rajzfilmsorozatban, majd a 2007-ben bemutatott Transformers Animated sorozatban. Ő volt James Bond Jr. az azonos néven futó rajfilmsorozatban.

A 2008-ban induló The Clone Wars animációs sorozatban sok negatív szereplő az ő hangján szólalt meg: Dooku gróf, Cad Bane, Ziro, a hutt, Mar Tuuk, Shahan Alama, TX-20. A TCW filmben pedig szintén Zirót szinkronizálta, és rajta kívül még Loathsom tábornokot. Több Star Wars játékban is dolgozott, többek között a Battlefront II-ben, a Knights of the Old Republic II-ben és a Galactic Battlegroundsban.

Hivatalos oldal