Daniel Logan

Név: Daniel Logan
Született: 1987. június 06. Új-Zéland, Auckland

Daniel színészi pályafutása 10 éves korában kezdődött, amikor több 100 gyerek közül őt választották ki egy tévéreklámhoz, melyben az aucklandi rögbi sztárral, Michael Jonesszal szerepelt együtt. Ekkor rögtön felkarolta egy ügynökség, és további reklámokban és tévés produkciókban szerepelt, ilyen például az új-zélandi sorozat, a Shortland Street, és még a Herkules című népszerű sorozatban is feltűnt egy rész erejéig.

Szerepelt a Falling Sparrows című rövidfilmben, és két animációs sorozatban is szinkronizált: TakaPu (2003), Tamota. A The Legend of Johnny Lingo című filmben Bodie Taylor (Ep2-ben ő játszotta a huszonéves klónokat) karakterének fiatalkori énjét alakította.

Eddigi legismertebb szerepe Boba Fett volt, akit a Star Wars második, A klónok támadása című részében alakított. A The Clone Wars animációs sorozat második évadának végén pedig visszatér, mint Boba Fett, de csak a hangját fogja kölcsönözni a karakternek. Bizonyos pletykák szerint a 2011-re tervezett Star Wars élőszereplős sorozatban is ő alakítja majd a galaxis leghírhedtebb fejvadászát.

2003-ban, a Young Artist Awardson a Legjobb fiatal mellékszereplő kategóriában jelölték A klónok támadásában nyújtott alakításáért.

Jó barátja Devon Murray, aki a Harry Potter filmsorozatban Seamus Finnigant alakítja.