Freddie Prinze Jr.

freddie-prinzeNév: Freddie James Prinze
Született: 1976. március 08. USA, Kalifornia, Los Angeles

Freddie Prinze Jr. Los Angelesben született, de gyerekkorát az Új-Mexikói Albuquerque-ben töltötte, ahol három különböző iskolát is kipróbált. 1994-es érettségijét követően költözött LA-be, hogy színészi karrierjére koncentrálhasson. Rögtön (1995) a Family Matters The Gun című epizódjában találta magát, melyben egy punk srácot alakított, aki fegyvert vitt az iskolába.

Első moziszerepét a Feleségemnek, 37. születésnapjára (1996) című filmben kapta, bár az igazi áttörés váratott még magára egy évet. 1997-ben mutatták be a Tudom, mit tettél tavaly nyáron (1997) című filmet, mely meghozta a világhírnevet Freddie-nek.

Innentől pedig már nem volt megállás, jött a tinihorror folytatása, majd Freddie-nek már szinte bérelt szerepe lett a tini- és romantikus vígjátékokban. A csaj nem jár egyedül, Rád vagyok kattanva, Pasik és csajok, Nyakiglove – csak hogy néhányat említsünk.

Azért a vígjátékok mellett egy sci-fi filmben is kapott szerepet, bár a Wing Commander – Az űrkommandó nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A horror/vígjáték műfajnál maradva, Freddie elvállalta Fred szerepét a Scooby Doo – A nagy csapat című filmben, mely a Scooby Doo-rajzfilmek élőszereplős feldolgozása, és annak ellenére, hogy nem lett túl nagy siker, elkészült a folytatása is, amiről nem is tudnék, ha nem olvastam volna utána…

Miután már nem volt körülötte akkora a felhajtás, különböző sorozatok epizódszerepeiben láthattuk Freddie-t: Jóbarátok, A dumagép, Jogi játszmák, Robot Chicken, Dr. Csont. De feltűnt a 2013-ban indult Witches of East End című sorozatban is. 2005-ben még saját sorozatot is kapott, bár a Freddie sikeréről sokat elárul, hogy csak egy évadot élt meg.

2014 őszén indul a Star Wars Rebels című sorozat, melyben Freddie főszerepet kapott – ő kölcsönzi a hangját Kanannak, a cowboy Jedinek.

Freddie 2002 óta nős. Feleségét, Sarah Michelle Gellart a Tudom, mit tettél tavaly nyáron című film forgatásán ismerte meg. Eddig két gyermekük született, Charlotte Grace Prinze (2009) és Rocky James Prinze (2012).