Hayden Christensen

Név: Hayden Christensen
Született: 1981. április 19. Kanada, Vancouver

Hayden Kanadában született, édesapja, David dán felmenőkkel, édesanyja, Alie pedig svéd és olasz felmenőkkel rendelkezik. Két idősebb (Tove és Hejsa) és egy fiatalabb testvére (Kaylen) van. Torontóban nőtt fel és a Unionville High Schoolban érettségizett. A középiskolában atletizált: játszott a jégkorong-csapatban és teniszezett. Első tévés szereplése egy Pringles reklámban volt.

Első igazi szerepét a Family passions című sorozatban kapta, amikor 12 éves volt. A sorozatot a kanadai televízió sugározta. Ezt követően több sorozatban és tévé filmekben is szerepelt, a legnagyobb sikert a Higher Ground hozta, melyben egy drogproblémákkal küzdő tinit játszott.

Az élet háza (2001) című filmben Kevin Klein lázadó fiát alakította – a szerepért Golden Globe-ra jelölték. Az igazi áttörést mégis A klónok támadása hozta meg, melyben először bújt Anakin Skywalker bőrébe, de ez a szerep csak egy Arany Málnát hozott a számára. A 2005-ös A Sith-ek bosszújáért viszont díjat nyert a Saturn Awardon és a Teen Choice Awardson is. A két Star Wars film között szerepelt a Hazugsággyárosban – a film igaz történeten alapult és a The New Republic című lap egyik újságírójáról szólt.

Később ismét Samuel L. Jackson oldalán szerepelt, méghozzá a Jumper című filmben, ahol megismerkedett Rachel Bilsonnal (nemrég eljegyezték egymást). A Decameron újrafeldolgozásában, a Szűzlányok ajándékában Misha Bartonnal szerepelt, az Awake-ben pedig Jessica Alba volt a partnere. A New York, I Love You-ban ismét együtt szerepelt Rachel Bilsonnal.

2005-ben a Louis Vuitton tavaszi/nyári kollekciójának volt a modellje. Nemrég pedig a Lacoust legújabb illatának, a Lacoste Challenge-nek lett a reklámarca.

Projects


New York, I Love You
2009. ősz (USA)

Takers
2010. október 28. (MO)