Ian Abercrombie

Név: Ian Abercrombie
Született: 1936. szeptember 11. Nagy-Britannia, London

Amerikai színházi pályafutása 1955-ben indult a Stalag 17-tel, de előtte is játszott már Londonban, Hollandiában, Írországban és Skóciában.

1957-ben csatlakozott a hadsereghez, és Németországban állomásozott. Az USA-ba visszatérve rögtön meghallgatásra ment Kaliforniába, és elkezdődött hosszú és sikeres filmes és televíziós karrierje.

Egyik legismertebb szerepe talán Alfred Pennyworth a Birds of Pray című sorozatból. De szerepelt már a Seinfeldben, a Született Feleségekben, az Így jártam anyátokkalban, az Airwolfban, a Dadusban, a Star Trek: Voyagerben, a Bűbájos boszorkákban.

Pályafutása során nem csak sorozatokban szerepelt, hanem filmekben is: Wild Wild West, The Lost World: Jurassic Park, Garfield 2.

A Star Wars: The Clone Wars animációs sorozatban és a mozifilmben ő szinkronizálta Palpatine főkancellárt és természetesen Darth Sidioust is.

Két olyan szerepe is volt, amin megosztozott Clive Revill-lel. Az egyik Alfred Pennyworth a Batmanből, a másik pedig Palpatine, akit először Revill keltett életre A Birodalom visszavágban.