James Arnold Taylor

Név: James Arnold Taylor
Született: 1969. július 22. USA, Kalifornia, Santa Barbara

A szinkronizálásban nagy sikert aratott, hiszen nagyon sokoldalú, rengeteg híres ember hangját tudja utánozni. Szerepelt animációs filmekben, mint például a TMNT (Teenage Mutant Ninja Turtles), Animátrix és Atlantis: Milo visszatér. Különböző TV-s sorozatokban is szinkronizált egy-egy kisebb szerepet: Scooby-Doo, Johnny Bravo, Kim Possible, Pindúr Pandúrok és Avatar. Ő kölcsönözte a hangját a Johnny Test címszereplőjének, Axelnek az A.T.O.M.-ból, és az egyik leghíresebb szerepe jelenleg a Star Wars: The Clone Wars Obi-Wan Kenobija.

James nagyon elfoglalt, a saját otthoni stúdiójában készít promóciós munkákat olyan csatornák számára, mint a Fox, a The CW, a Spike, a G4 vagy a Game Show Network. James egyik leghíresebbmunkája egy számítógépes játékhoz, a Final Fantasy X-hez kapcsolódik – ő adta a hangját Tidusnak. További játékokhoz kapcsolódó szerepei: Shrek, Pókember, X-Men, A Gyűrűk Ura és A Karib-tenger kalózai.

James egyik egyedülálló képessége a hangutánzás. Amikor a híres színészek éppen nem elérhetőek, ő ugrik be helyettük, és olyan színészek hangját és beszédmódját képes utánozni, mint David Spade, Michael J. Fox, Billy Bob Thornton, Christian Bale, Ewan McGregor, Steve Carell, Nicolas Cage, Johnny Depp és még folytathatnám. James számára a legnagyobb megtiszteltetés, hogy Alan Reed és Henry Corden után ő szinkronizálhatja az egyik világhírű rajzfilmfigurát, Fred Flinstone-t (Kovakövi Frédi).

James Arnold Taylor – Hivatalos oldal

(Forrás: Obisession)