James Wesley Marsters

Név: James Wesley Marsters
Született: 1962. augusztus 20-án, USA, Kalifornia, Greenville

A balkezes James Modestóban nőtt fel. Apja pap volt, édesanyja pedig majdnem apáca lett, de végül a tanárnői állás mellett döntött. Jamesnek két testvére van, egy bátyja és egy nővére. A Davis középiskolában érettségizett, majd a tanulmányait a Művészeti Főiskolán folytatta. Akkor döntött a színészi pálya mellett, amikor az iskolában megkapta Füles szerepét a Micimackóban. 10 évig színházakban szerepelt, majd Los Angelesbe költözött, ahol anyagi helyzete arra kényszerítette, hogy tévés szerepeket vállaljon.
A Buffy, a vámpírok rémében ő játszotta Spike-ot. Először csak néhány epizódra szerződtették, de a nézők hatására állandó szereplője lett a sorozatnak és később, a Buffy spin-offjában, az Angelben is főszerepet kapott. Vendégszerepelt az Androméda című sorozatban és olyan független filmekben szerepelt, mint a Chance (2002) vagy a Winding Roads (1999). 2005-ben forgatta a Shadow Puppets címá thrillert, melyben Jolene Blalockkal együtt szerepelt. A 2007-es P.S. I Love You-ban Kathy Bates, Hilary Swank és Gerard Butler partnereként tűnt fel a vásznon. A Star Wars: The Clone Wars első évadában, a Cloak of Darkness című epizódban ő kölcsönözte Argyus kapitány hangját. A 2009-es Dragonball adaptációban pedig ő játssza Lord Piccolót.
James zenészként is olyan sikeres, mint színészként. Kezdetben a Ghost of the Robot énekes-gitárosa volt, majd szólókarrierbe kezdett. 2005-ben jelent meg Civilized Man című első albuma.
Feleségül vette Liana Davidsont, és 1996-ban megszületett fiúk, Sullivan, a pár azonban nem sokkal később elvált.

Projects


Dragonball Evolution
2009. április 8. (USA)