Matt Lanter

Név: Matthew Mackendree “Matt” Lanter
Született: 1983. április 1. Ohio, Stark County, Massillon (USA)

Édesapja Joseph “Joe” Lanter, édesanyja Jana Burson. Van egy nővére, Kara Day, aki jelenleg tanár egy Rea View nevű általános iskolában. 1991-ben, amikor Matt 8 éves volt, elköltöztek a Georgia-i Atlantába. Matt 2001-ben érettségizett a Collins Hill középiskolában. Baseballozott, focizott, golfozott, és az Atlanta Braves nevű csapat játékosainak ő cipelte az űtőit, úgynevezett “batboy” volt. Jelenleg a Georgia Egyetemen tanul, de nagyon vonzódik a filmezés és a televíziózás műfajához.

Szinkronszínészként debütált a mozivásznon. Ő kölcsönözte Anakin Skywalker eredeti hangját a 2008. augusztus 15-én bemutatott Star Wars: The Clone Wars című animációs mozifilmben, és a hozzá tartozó sorozatban is, amely a második és a harmadik film között játszódik.

Több népszerű sorozatban is felbukkant egy-egy kisebb szerep erejéig, ilyen a Heroes, ahol egy negatív szereplőt, konkrétan egy futballjátékost alakított, különleges képességek nélkül, és a végén kitörölték az emlékeit is. Szerepelt még a Sharkban, a CSI: A helyszínelőkben, a Monk – A flúgos nyomozóban és a Grace Klinikában is.

A 2008-ban bemutatott Katasztrófafilm című vígjátékban, melyben az év sikerfilmjeit parodizálják ki, ő alakította az egyik főszereplőt, Willt. Szintén ebben az évben indult a Beverly Hills 90210 című sorozat felfrissített verziója, melyben Matt egy Liam nevű karaktert formál meg. Ugyanebben az évben szerepelt a 2006-os Halálforgás folytatásában is.