Phil LaMarr

Név: Phil LaMarr
Született: 1967. január 24. USA, Kalifornia, Los Angeles

Phil LA-ben született, a Harvard Középiskolába járt, és a Yale-en diplomázott 1989-ben.

A MADtv másik kilenc tagjától eltérően Philnek más televíziós és filmes munkái is voltak, tehát már tapasztalattal került a csapatba. Már főiskola előtt volt egy szerepe a Mister T című rajzfilmben. Néhány karakter a MADtv-ből, akiket Phil keltett életre: Desperation Lee, Rick, Savante, Abraham Jefferson hadnagy. Az ötödik évad végén hagyta ott a show-t, 2000-ben.

Phil szinkronizálta a Cartoon Network Samurai Jack című rajzfilmjének címszereplőjét. A sorozat 2001-ben indult, és 2004-ben ért véget. Ezenkívül még olyan rajzfilmekben szinkronizált, mint a Justice League, a Futurama, a Family Guy, az Afro Samurai, az Animátrix, a Cápamese és a Madagascar: Escape 2 Africa. A rajzfilmek mellett több számítógépes játékban is bizonyíthatta szinkronszínészi adottságait: Final Fantasy XII, Star Wars: Knights of the Old Republic, Terminator 3: Rise of the Machines, The Matrix: Path of Neo. A Star Wars: The Clone Wars című animációs sorozatban Kit Fistónak kölcsönözte a hangját.

Leghíresebb filmes karaktere a Ponyvaregényből ismert Marvin. De egy-egy vendégszereplés erejéig feltűnt többek között a Kaliforniába jöttem, a Nikki, a Castle és a King of the Hill című sorozatokban.

Színházban is játszott, olyan előadásokban, mint a Guys and Dolls, a The Tempest és az As You Like It.

Hivatalos oldal