Robin Atkin Downes

Név: Robin Atkin Downes
Született: ??? Anglia, London

Robin az Egyesült Királyságban született és ott is nőtt fel. Már hat éves korában megmutatkozott a színészet iránti vonzalma, ekkor szerepelt ugyanis először színpadon az iskolában. A tanulmányait ezután az USA-ban folytatta, azon belül is egy philadelphiai egyetemen.

Rengeteg népszerű műsorban szerepelt. A rajongói leginkább a Babylon 5-ben szerették meg Byron karakterének köszönhetően. De vendégszerepelt már többek között a CSI: Miami helyszínelőkben, a Bűbájos boszorkákban, a Nash Bridgesben, a Beverly Hills 90210-ben, az Angelben és a Buffy, a vámpírvadászban.

Számos videójátékhoz szinkronizált, ő volt Davy Jones A Karib-tenger kalózai harmadik részéhez készült játékban. De adta már a hangját Final Fantasyhoz, A Gyűrűk Urához, és még rengeteg híres és közkedvelt játékhoz. Star Wars projectekben is szerepelt (KOTOR 1, KOTOR 2, Star Wars Rogue Squadron III: Rebel Strike, Star Wars: Bounty Hunter), az Empire at Warban például ő kölcsönözte Thrawn főadmirális hangját.

Ezen kívül rajzfilmekben, animációs filmekben és reklámokban is bizonyította tehetségét. A Gőzfiúban David szerepét kapta meg, a The Clone Warsban pedig szinkronizált már pantoriai őrt, a twi’lek szabadságharcos, Cham Syndulla is az ő hangján szólalt meg, akárcsak Padmé régi szerelme, Rush Clovis.

Robin Atkin Downes – Hivatalos oldal