Seth Green

Név: Seth Benjamin Gesshel Green
Született: 1974. február 08. USA, Pennsylvania, West Philadelphia

Philadelphiában született, és itt is nőtt fel. Szülei, Barbara és Herb elváltak, amikor Seth 15 éves volt.

Először az 1984-es A Billion for Borisban tűnt fel. 1987-ben szerepelt Woody Allen Radio Days című filmjében, és a Marslakó a mostohámban Alyson Hannigen mellett (ő volt a kis fogszabályzós kölyök, aki elvitte egy buliba a leányt).

Később olyan filmekben tűnt fel, mint az Austin Powers széria – mindhárom részben Dr. Genya fiát, Scottot alakította. Az olasz melóban (2003) egy számítógép-zsenit alakított, a Rat Race-ben (2001) a különböző megpróbáltatások árán próbálta a dilis tesójával megszerezni a főnyereményt, a Sex Drive-ban (2008) meg egy autószerelő amish bőrébe bújt bele.

Nem csak színészként próbál boldogulni – talán nincs olyan Star Wars rajongó, aki nem hallott volna a Robot Chickenről, melynek Seth az egyik producere. És mint nagy Star Wars-rajongó, egy nagy álma teljesült, hiszen szerepet kapott a The Clone Warsban. Egy Todo 360 elnevezésű droidnak fogja a hangját kölcsönözni. Szinkronszínészi tehetségét nem itt csillogtatja meg először, ugyanis a kezdetektől fogva az ő hangján szólal meg a Family Guy egyik szereplője, Chris.

Különböző televíziós sorozatokban is feltűnt, ilyen például a Heroes, a My Name is Earl vagy a Grey’s Anatomy.

Hivatalos oldal – Seth Green Online