Bonnie Piesse

Név: Bonnie Marie Piesse
Született: 1983. Ausztrália, Melbourne

Bonnie 13 évesen kezdte színészi pályafutását. Első komolyabb szerepe egy gyerekeknek szóló ausztrál tévéshow-ban, a High Flyersben (1999) volt, melyben egy cirkuszi előadót játszott. A forgatás fél évig tartott, ezalatt az idő alatt Bonnie kimaradt az iskolából.

Az általa megformált legismertebb karakter a Star Wars második és harmadik részében szereplő Beru Whitesun volt. Beru és férje, Owen együtt nevelték fel Luke Skywalkert.

Szerepelt még a Blue Heelersben (1994) és a Horace & Tinában (2001), majd a Composite Creatures című független filmben kapott főszerepet.

Bonnie szeret énekelni, dalszövegeket is írt magának, a kedvenc műfaja pedig a “contemporary folk” (kicsi folk egy kicsi rockkal). 2001-ben a Ranges Songsmith Awardot, 2003-ban pedig egy dalszövegíró versenyt nyert meg. Jelenleg debütáló albumán dolgozik a 321 Recordsnál.

Ezenkívül még szeret írni, és főzni (inkább csak vegetáriánus ételeket). Beszél németül – egy évet Ausztriában töltött au-pairként. Zongorázni tanult a Rudolf Steiner iskolában 4 évesen, de gitáron is játszik.