Catherine Taber

Név: Catherine Anne Taber
Született: 1979. december 30. USA, Georgia

A Georgia-ból származó színésznő első filmje a 2000-ben bemutatott The Girl’s Room volt, melyben a Daily Variety szerint emlékezetes alakítást nyújtott. Szinkronszínészi pályafutását 2003-ban kezdte, Mission Vaót szólaltatta meg a LucasArts Knights of the Old Republic című játékában.

Szinkronszerepei igen változatosak. Legyen az állat, zombi vagy akár földönkívüli, Dee képes életet lehelni a karakterbe. Ma már az USA legkeresettebb szinkronszínészei között tartják számon.

Mellékszereplőként feltűnt a Beverly Hills 90210 (1998) című amerikai sorozatban, valamint a Reese Witherspoon főszereplésével készült Just Like Heavenben.

Leggyakrabban azonban számítógépes játékokon dolgozik. A Final Fantasy XII angol változatában az ő hangján szólalt meg Penelo, az X-Men Legends II: Rise of Apocalypse-ben pedig Rogue. A Star Wars: The Force Unleashedben Leia Organa hercegnőnek kölcsönözte a hangját.

A sors keze: a 2008-as The Clone Wars mozifilmben, majd az azt követő sorozatban Padmé Amidala, azaz Leia édesanyjának szerepét osztották rá. Padmén kívül még ő szinkronizálta Numát, az Innocents of Ryloth című epizódban és az angyalt a Mystery of a Thousand Moonsban.

Catnek van egy Jack Russell terrierje, akit Penelónak nevezett el. Szeretne Yodától tanulni, és Han Solóhoz szeretne feleségül menni. :) Padmé szerepével kapcsolatban ezt mondta: megtiszteltetés a számomra, hogy én játszhatom Padmé Amidalát a The Clone Wars filmben és az animációs sorozatban.

Catherine Taber – Hivatalos oldal