Genevieve O’Reilly

Név: Genevieve O’Reilly
Született: 1977. Írország, Dublin

Genevieve Dublinban született, de az ausztráliai Adelaide-ben nőtt fel. Három testvére van, ő a legidősebb. 20 éves korában Sydney-be költözött és 2000-ben diplomázott a NIDA-n (National Institute of Dramatic Art). 2005-ben Nagy-Britanniába költözött férjével és jelenleg is Londonban élnek.

Egy héttel azután, hogy megszerezte diplomáját, csatlakozott Gale Edwards The White Devil című színházi produkciójához. Ezt követően olyan színházi produkciókban szerepelt, mint a The Way of the Worldben, a The Weir és a Richard II.

Több Ausztráliában készített filmben is szerepelt, ilyen például a Mátrix Újratöltve, a Mátrix Forradalmak. A Sith-ek bosszújában ő játszotta Mon Mothmát. Az All Saints című drámasorozatban egy Leanne Curtis nevű karaktert alakított.

Miután Nagy-Britanniába költözött, szerepelt a The State Within című politikai minisorozatban, a 2007-es Diana: Last Days of a Princess című tévéfilmben Diana hercegnőt alakította, a The Time of Your Life-ban pedig szintén övé lett a főszerep. Szerepelt még a BBC Spooks című sorozatában, a The Day of the Triffids remake-jében, amit 2009 decemberében adott le a BBC.

Olyan nagyobb filmes produkciókban is szerepelt, mint a Right Here Right Now (2004), az Avatar (2004) és a The Young Victoria (2009).