Jennifer Hale

Név: Jennifer R. Hale
Született: 1972. január 30. Kanada, Új-Funland

Jennifer Rena Hale kanadai származású amerikai színész-énekesnő. Kanadából az egyesült államokbeli Alabamába költözött. A birminghami Alabama School of Fine Arts nevű iskolában tanult. Már középiskolás korában asszisztensként dolgozott. Érettségi után színésznőként dolgozott Birminghamben és Atlantában. Az első nagy áttörést az 1988-as A Father’s Homecoming című televíziós film hozta meg számára.

Később Hollywoodba költözött és 1993-tól szinkronizálással foglalkozott videójátékok, animációk, reklámok, rádiós promóciók, animék és filmek számára. Ezenkívül vendégszerepelt néhány televíziós sorozatban is, például a Bűbájos boszorkákban, a Vészhelyzetben és a Divatalnokokban. A Disney House of Mouse című filmjében ő kölcsönözte a hangját Hamupipőkének és Aurora hercegnőnek is.

Néha Carren Learning néven van feltűntetve a szereplők listáján.

Több Star Wars produkcióban is részt vett. Ő adta a hangját a Star Wars: Knights of the Old Republic Bastila Shanjának, a Star Wars: Jedi Knight: Jedi Academy női változatú Jaden Korrjának, és a Star Wars: The Clone Wars animációs sorozatban Aayla Securát alakította. De a sorozatban még egy kisebb szerepben is feltűnt: a pantorai Riyo Chuchi szenátort is ő szinkronizálta.

A Cowboy Bebop mozifilmjének amerikai változatában Jennifer hangján szólalt meg Electra, és ez az egyik kedvenc munkája, hiszen ekkor szinkronizált először animét.

Jennifer Hale – Hivatalos oldal