Kath Soucie

Név: Katherine Eleanor Soucie
Született: 1967. február 20. USA, New York, New York City

A népszerű rajzfilmsorozatban, a Fecsegő Tipegőkben Kath szólaltatja meg az ikreket, Philt és Lilt, valamint az ő édesanyjukat, Bettyt. A Micimackóban Kangát szinkronizálja. Ezeken kívül még rengeteg rajzfilmben hallható az ő hangja: The Powerpuff Girls, Futurama, Clifford the Big Red Dog, 101 kiskutya: A sorozat, Szépség és a szörnyeteg, A kis hableány.

Nem csak női karaktereket szokott szinkronizálni, hanem néha férfi szerepeket is, és az sem jelent neki gondot, ha egy fiatal karakter szerepét kapja meg, vagy egy öregét. A Dexter laboratóriumában az ő hangján szólal meg Dexter mamája, a W.I.T.C.H.-ből ismert Nerissa, a Hé, Arnold!-ból Pataki Helga mamája, a Shin-chan című anime főszereplője, Shin (ő fiú, és a “japán Bart Simpson”-ként szokták emlegetni) és az ő mamája.

Rajzfilmeken kívül még szinkronizál számítógépes játékokat is, több Star Wars játékhoz is adta a hangját. A Star Wars: Empire At Warban ő volt Mara Jade, a Star Wars: Jedi Knight – Jedi Academy-ben és a Star Wars: Jedi Knight II – Jedi Outcastben Tavion Axmis. Egyéb munkái: Tomb Raider: Underworld, Coraline, Pirates of the Caribbean: At World’s End, Tomb Raider: Legend, Kingdom Hearts II és még hosszasan sorolhatnám.

A Star Wars: The Clone Wars animációs sorozatban egy Jekk nevű twi’lek kisfiúnak kölcsönzi a hangját.