Keisha Castle-Hughes

Név: Keisha Castle-Hughes
Született: 1990. március 24. Ausztrália, Donnybrook

Keisha Ausztráliában született, édesanyja maori származású, édesapja pedig angol-ausztrál. Két éves korában Új Zélandra költöztek, 2001 óta új zélandi állampolgár. Van három öccse és egy húga. 2007-ben adott életet kislányának, akit Felicity-Amore-nak neveztek el. Az apa Keisha barátja, Bradley Hull.

Keisha első filmje A bálnalovas (2002) volt. A filmben nyújtott alakításért többek között még a Legjobb színésznőnek járó Oscar-díjra is jelölték 2003-ban. A díjat ugyan nem ő nyerte meg, de találkozhatott egyik kedvenc színészével, Johnny Depp-pel. Ő a legfiatalabb színésznő, akit eddig jelöltek a Legjobb színésznő kategóriában.

Ezt követően, 2005-ben kapott egy kisebb szerepet A Sith-ek bosszújában – ő játszotta a Naboo királynőjét, Apailanát. A néhány perces szerephez 7 órán át készítették a sminket. A 2006-os A születésben Szűz Máriát alakította.

Később egy ausztrál filmben, a Hey, Hey, It’s Esther Blueburgerben (2008) szerepelt. Ezt követte a The Vintner’s Luck (2009) és a Piece of My Heart (2009).

Keisha nagy Julia Roberts rajongó. Tanult maori táncokat 6 éves korában. Egy Jay Lenónak adott interjúban elárulta, hogy A bálnalovas castingján nem tudott még úszni. Nemrég csatlakozott a Greenpeace-hez és a klímaváltozásra próbálja felhívni az emberek figyelmét.

Hivatalos oldal

[nggallery id=37]