Koo Stark

Név: Kathleen Dee-Anne Stark (Koo Stark)
Született: 1956. április 26. USA, New York, New York City

Koo Wilbur Stark filmproducer és Kathi Norris televíziós műsorvezető lánya. Magántanulóként érettségizett Manhattanben, majd 16 évesen Londonba költözött.

Legismertebb filmje az Emily (1976) című erotikus film, melyben főszerepet játszott, és egy olyan jelenet is készült, melyben Koo egy másik nővel zuhanyozik. A film főcímzenéjét Rod McKuen szerezte.

Ő játszotta Camie-t, Luke Skywalker egyik tatuini barátját a Star Wars: Egy új reményben (1977). Eredetileg Leia hercegnő szerepére pályázott, amit Carrie Fisher kapott meg, Koo pedig Camie lett – a jeleneteit kivágták, így a végső változatban nem szerepel.

A Doctor Who – Attack of the Cybermenben (1985) neki szánták Rost szerepét, de gondok adódtak a gázsija körül, ezért a szerepet átadták Sarah Bergernek.

A Red Dwarf (1989) című kultikus sci-fi televíziós show-ban Dave Lister nagyszerű feleségét alakította.

Koo-t és Andrew herceget gyengéd érzelmek fűzték egymáshoz egy kis ideig, aztán Koo feleségül ment Tim Jefferieshez, akitől pár év után elvált.
1997-ben született egy Tatiana nevű lánya.
2002-ben emlőrákot diagnosztizáltak nála, kétszer esett át masztektómián és kemoterápiás kezelést is kapott. A rákkal kapcsolatos tapasztalatai miatt egy szervezetet (Keep Abreast) is létrehozott.
2008 szeptemberében számolt be róla az angliai sajtó, hogy Koo-t kilakoltatták otthonából.