Meredith Salenger

Név: Meredith Dawn Salenger
Született: 1970. március 14. USA, Kalifornia, Malibu

Meredith Malibun született és ott is nőtt fel. Már nagyon fiatalon is szeretett szerepelni a családja és a barátok előtt. Nyolc éves volt, amikor az édesanyja beíratta egy színésztanfolyamra. Első szerepét az 1982-es Annie című filmben kapta, ahol egy táncoló és éneklő árvát alakított.

Ezután egyből címszerepet kapott a The Journey of Natty Gannben (1985). Ez volt az első amerikai film, ami díjat nyert a Moszkvai Filmfesztiválon. Natty Gann megformálásáért Meredith elnyerte a Youth in Film Awards Legjobb drámaszínésznőnek járó díját. 18 éves koráig még négy filmben szerepelt, majd elhagyta Hollywoodot, hogy a Harvardon tanulhasson. Itt summa cum laude diplomázott pszichológia szakon és visszatért Hollywoodba.

Folytatta színészi karrierjét és olyan filmekben szerepelt, mint a Lake Placid (1999), a The Third Wheel (2002) és a My Best Friend’s Wife (2001), ami egy független film. Nem ez volt az egyetlen független filmes munkája. 1997-ben mutatták be a Sparkel and Charmot, amelyben Gwent alakította, 2008-ban pedig a Quality Time-ban tűnt fel.

2009-ben kapott egy szerepet a Race to Witch Mountain című Disney produkcióban. Az érdekesség, hogy ebben a filmben egy Natalie Gunn nevű riportert alakított, és legelső főszerepe egy Natty Gunn nevű karakter volt.

Több sorozatban is feltűnt egy-egy epizódszerep erejéig: Dawson és a haverok, Buffy, a vámpírvadász, Cold Case, 24.

A Star Wars: The Clone Wars második évadában szerepel Barriss Offee, akinek Meredith kölcsönzi a hangját.

Hivatalos oldal