Olivia d'Abo

Név: Olivia Jane d’Abo
Született: 1969. január 22. London, Anglia

Olivia Londonban született, az édesanyja, Maggie modell és színésznő, az édesapja, Mike énekes, és a Manfred Mann nevű együttes tagja. Oliviának négy testvére van, három fiú (Benjamin, Bruno, Louis) és egy lány (Ella). Bennel együtt a Los Angelesi Los Feliz Hills School nevű középiskolába jártak.

Olivia a zenei producer és dalszövegíró Patrick Leonard felesége, de elhidegültek egymástól. Egy fia van, Oliver William d’Abo, aki 1995. november 11-én született. 1998 és 2001 között jegyben járt Thomas Jane színésszel, akivel több közös projectben is dolgozott.

Olivia legismertebb szerepe Karen Arnold, a The Wonder Yearsből. Egy hippi karaktert alakított, aki később Alaszkába költözött. A sorozat első négy évadában a főszereplők közé tartozott, de más munkái miatt elhagyta a csapatot.

Első filmes szerepét a Boleróban kapta. Színházban is szokott játszani, a The Odd Couple-ban olyan színészek oldalán szerepelt, mint Matthew Broderick és Nathan Lane.

Egy-egy epizódszerepet is elvállalt az Eurekában, és a Law & Order: Criminal Intentben is.

Sok animációs filmben szinkronizált, ilyen például az Animátrix vagy a Tarzan & Jane. A Star Wars: The Clone Warsban pedig ő kölcsönözte a hangját Luminara Unduli Jedi-mesternek.

A színészkedés mellett énekelni is szokott, az első albumának a címe: Not TV.

Hivatalos oldal

Olivia d’Abo – Broken

[ti_audio media=”829″]