Rose Byrne

Név: Rose Judith Esther (az én nevem is Eszter :smile: ) Byrne
Született: 1979. július 24-én, Sydney, New South Wales, Ausztrália
Lakóhely: Ausztrália, de van lakása Londonban és Los Angelesben is

Rose a színésznői karrirerjét az Australian Theatre for Young People nevű iskolában kezdte. Miután itt végzett, beiratkozott a Bradfield College-ba (Észak-Sydney).

13 éves korában kapta első filmszerepét a Dallas Doll, amit több ausztráliai szappanopera-szerep követett (Echo Point, Fallen Angels, Wildside, Heartbreak High). 1999-ben két nagyobb hangvételű filmben is felbukkant: a The Date-ben és Heath Ledger oldalán a Two Handsben. Részt vett egy kéthónapos színésztanfolyamon Manhattanben, New Yorkban. 2000-ben a Velencei Filmfesztiválon neki ítélték a legjobb női szereplő díját a The Goddess of 1967-ben nyújtott alakításáért. Eközben három színdarabban is szerepelt a Sydney Theatre Company-val, például a Három nővérben és a La Dispute-ban.

Rose 2002-ben tört be Hollywoodba, amikor kapott egy kisebb szerepet a Star Wars Episode II – Attack of the clones című filmben. Ő játszotta Amidala szenátor egyik hasonmását, Dormét. Ezután főszerepet kapott az I Capture the Castle-ben (2003). Olyan sztárok oldalán szerepelt, mint Josh Hartnett és Diane Kruger (Wicker Park – 2004), valamint Brad Pitt-tel is volt egy kisebb szerelmi jelenete a Trójában. 2005-ben szerepelt a BBC televízió Casanova adaptációjában. 2006-ban pedig feltűnt a Sophia Coppola által rendezett Marie Antoinette-ben. 2007-ben három olyan film is megjelent, melyekben Rose is szerepelt: The Dead Girl, Sunshine és a 28 Weeks Later.

Projects


Knowing
2009. március 20. (USA)