Hogyan írjak hírt?

Első lépések

  • – Győződj meg róla, hogy a hír, amit közzé szeretnél tenni, nem elavult!
  • – Gondold végig, hogy a hír, amit közzé szeretnél tenni, valóban érdekelheti-e a többi rajongót!
  • – Regisztrálj a jedirend.com-on!
  • – Figyelj a helyesírásra és a fogalmazásra (ne legyen értelmetlen, kétértelmű, amit írsz)!
  • – Tedd érdekesebbé a bejegyzésedet egy-egy képpel. A kép elérhetőségi linkjét szúrd be oda, ahol szeretnéd majd, hogy megjelenjen (ezt az ellenőrzés során az admin fogja feltölteni).
  • – A Tags (Simple Tags) mezőbe írj néhány címkét, hogy könnyen visszakereshető legyen a bejegyzésed! Amint elkezdesz begépelni valamit, a rendszer a már eddig is használt címkéket fel fogja ajánlani.
  • – Állíts be kategóriát a bejegyzésedhez! Ha lehet, akkor csak egyet.
  • – Félkövér kiemeléshez használd a <*b*> és a <*/b*> tageket (csillag nélkül)! A filmek, könyvek, képregények címét dőlttel szokás írni, ehhez használd a <*i*> és a <*/i*> tageket (csillag nélkül).

Hogyan kell hírt írni?

Először is jelentkezz be a már regisztrált felhasználóneveddel vagy a főoldalon vagy pedig ezen a linken. Ha a főoldalon jelentkeztél be, akkor kattints a Vezérlőpultnál megjelenő Új bejegyzés linkre. Ha az itt megadott linken jelentkeztél be, akkor egyből a valódi Vezérlőpulton találod magad. Itt bal oldalon keresd meg a Bejegyzés fület, vidd rá az egeret és a megjelenő opciók közül válaszd az Új hozzáadása menüt.

Ezt követően megjelenik a szerkesztőfelület. A felső sorba kerül a hír címe. Az alatta lévő nagy beíróablakba pedig maga a hír. A beíróablak jobb felső sarkánál minden esetben válaszd a HTML fület. Nem gond, ha nem értesz a HTML-hez, mert a beíróablak tetején kis gombok találhatóak, melyek segítenek neked a formázásban. Teljesen olyan, mint egy fórum.

Írd meg a hírt. Érdemes minden bejegyzéshez valamilyen képet beszúrni. Ahol szeretnéd, hogy megjelenjen a kép, oda szúrd be a kép elérhetőségét, a képet rendesen csak az admin tudja majd beilleszteni, amikor átnézi a munkádat. Ugyanígy kell eljárni videók esetében is.

Ha megírtad a hírt, a jobb oldalon lévő Tags (Simple tags) mezőbe írj be néhány címkét, melyek utalnak a híredre, ezeknek köszönhetően később könnyebben vissza lehet majd keresni. A címkék fölött megtalálod a Kategóriákat is, innen is mindenképpen válassz egyet. Ellenőrizd, hogy mindent jól írtál-e, adtál-e címet a hírnek, aztán kattints az Elküld megtekintésre gombra. Innentől kezdve nincs is más teendőd. 24 órán belül egy admin átnézi a hírt, és ha megfelelőnek találja, engedélyezi, hogy kikerüljön a főoldalra.

Sok sikert! :)

Ha van még kérdésetek, írjatok a chatbe vagy küldjetek e-mailt (jedi.rend@gmail.com).