LEGO SW III: TCW – Az első benyomások

Felfigyeltem a Lego Star Wars III demójára. Le is szedtem. Nagy divat mostanság a rókabőrt lehúzni mindenről, így elég semleges érzésekkel álltam neki a Traveller’s Tales legújabb gyöngyszemének. Az első részért régen odavoltam.A másodikban megkaptuk a klasszikus trilógiát, amiben sok újdonság volt, és a poénok is jobban tetszettek. A játék a The Clone Wars animációs sorozat egyes részeit eleveníti fel, egy kis humorral fűszerezve. No de nem szaporítom tovább a szót, jöjjön maga a játék.

A demóban két pálya található, ami a Malevolence trilógiára alapul. Az első pályán Anakin-Obi-Wan kombóval találkozunk először. Elmondhatom, hogy a fénykardozás animációja teljesen ki lett cserélve. Sőt, minden karakter teljesen másképpen ugrik és másképpen támad. Egy Plo Koon másképpen ugrik, mint Obi-Wan vagy akárki, és ez így van jól. Nagy piros pont ezért. Nagyon kíváncsi leszek a többi karakterre is.

A leírás a tovább mögött folytatódik!

A másik újítás, hogy ha felemelünk Erő-érzékeny karakterrel valamilyen tárgyat, akkor azt nem egyből a helyére teszi, hanem nekünk kell manuálisan odatenni. A droidok pedig, ha ajtót nyitnak, akkor elég gyakran logikai játék fogad minket. Na nem kell megijedni, nem fognak KOTOR-féle minik előugrani. Például meg van adva, hogy az ajtó kerete kék és belül pedig piros, utána megint kék. Nekünk meg kell adnunk a helyes kombinációt. C3PO-val pedig olyan volt itt, hogy felcsendül egy ajtó, amin négy fényszóró van. Eljátssza nekünk,hogy kell megszólalnia, mi pedig eljátsszuk rajta. Szóval nem kell hozzá nagy tudomány, hogy ezeket megcsináljuk, de mégis jópofa dolog. Most már egészen nagy dolgokat tudunk mozgatni az Erővel (kicsi TFU feeling).

Még egy újítás, hogy ha esetleg valami történik, és a csoportunk ketté szakad, akkor felül láthatjuk őket, amint mennek előre, vagy maradnak a helyükön. A karakterjelző átváltozik egy kis kamerává. Érdekesség, hogy bármikor átválthatunk az ő irányításukra és akkor a mi képünk lesz a kamera.

Az űrcsaták is megváltoztak, de meg ám. Most az űr külön szintekből áll. Ahhoz, hogy feljebb vagy lejjebb tudjunk repülni, rá kell csatlakozni a hajónkkal egy kis szerkezetre, ami fel- vagy levisz minket az adott szinten. Minden űrhajónak különböző tulajdonságai vannak, ugyanúgy mint az embereknek. Most már ha úgy adódik, ki bírunk szállni a hajóból, és úgy osztani a rendet.

A kockagyűjtés hála az égnek megmaradt, így nagyon nagy kihívás lesz 100%-ra megcsinálni az egészet.

A grafika elég sokat változott. No nem mintha a karakterek lennének szebbek, az összhatás maradt olyan legós, ami még mindig csodálatos. Az effektekre látszik, hogy rágyúrtak, a karakterjelző hud pedig mozog most már. Meghalni ugyanúgy nem tudunk, de ez nem is baj.

Látszik, hogy itt már nem a kisebbek lettek megcélozva, sőt kijelenthetem, hogy én tíz év alatt nem igazán ajánlanám kisgyerkőcöknek, csak azoknak, akik szép számmal, sok játékot láttak már. Ugyanis elég szépen el lehet benne akadni (de az is lehet, hogy én voltam a béna).

Nagyon de nagyon várós játék. Legszívesebben játszanék vele azonnal. A Traveller’s Tales igazán kitett magáért. Rég láttam ennyire a részletekre kiterjedő Star Wars játékot. Ne feledjétek, március 22-én végre a boltokban! Előreláthatólag sok extrával és sok-sok pályával.

12 thoughts on “LEGO SW III: TCW – Az első benyomások

  1. szerintem és jó lesz (bevallom most leszek tizenegy).én azt hallottam hogy 25-én jelenik meg magyarországon de nekem angliából jön.én sztem mindenkinek tetszeni fog és bisztos hogy ellehet akadni benne. (nekem amúgy a lego harry,a lego sw complette saga, a lego indi original adventure, a lego batman tehát én nem vagyok kispályás) 😉

    Kedvelés

  2. na ez ígéretes lesz. Imádom a csillagok háborúját és kisebb koromban nagyon sokat legóztam 🙂
    Persze én is játszottam a Lego Star Wars I, és II. részével is. Azok is nagyon tetszettek. Ezt miért hagynám ki? Semmiért…:-)

    Kedvelés

  3. Elindítom a demót és kiirja h kell neki a shader v pixel shadov v1.1 ez oké de nekem 2.2-es verziom van … tud valaki segíteni? :S Nagyon megköszönném :love2: :love:

    Kedvelés

  4. Blast! Most akkor van pcre demó vagy nincs? O.o
    Gondolom ha csak konzolra van egyenlőre akkor senkinek nem lehet shader problémája…

    Kedvelés

  5. Kipróbáltam a demót. Nagyon jó volt de sajna a kedvenc droidomat elszúrták. (A droidekárol beszélek a korábbi kinézete jobban tetszett.)

    Kedvelés

Hozzászólás