Scourge borító

Borító érkezett Jeff Grubb Scourge című regényéhez, mely 2012. április 24-én fog megjelenni. A történet 19 évvel a yavini csata után játszódik.

Egy titkos és problémás szállítmányozási útvonal után nyomozó Jedi tanoncot megölnek. A haláleset titokzatos körülményei felderítetlenek maradnak. Mander Zuma archivátor nyomozni kezd egykori tanítványa ügyében. A kutatás a hutt érdekszférákba vezeti és kételyeket támaszt benne saját képességeit és szerepét illetően. Csempészek, gyilkosok és bűnvezérek a távolsági szkennereken.

A borítóra tervezett alkotásból pedig megtudhatjuk, hogy ennek a Jedinek bizony hercig kis karkötője van.

34 thoughts on “Scourge borító

  1. Az az érdekes ebben a dátumban, hogy akkoriban játszódik A múlt kísértete és A jövő látomása is. Kíváncsi vagyok, hogy lesz-e szó a Jedi Akadémiáról, a Yavinról, a tanítványokról és mesterekről. Meg hogy ez a sztori a másik kettővel párhuzamosan fut-e majd vagy korábban/később…

    Kedvelés

  2. Az tuti lenne. Mert ha az említett év második felében játszódik a történet, akkor meg kell említeniük Skywalkerék esküvőjét, mert az ugyebár elég nagy port avart. És ebből az következik, hogy el fogom olvasni.

    Kedvelés

  3. Ebbe még bele se gondoltam, hogy Luke és Mara akkor házasodott össze. Azért nem vártak túl sokat… 😀 Én is el akarom olvasni! ^^

    Kedvelés

  4. Á, csak tiz éve ismerték egymást… Ha nem számítjuk azt az öt évet, amikor csak Mara ismerte Luke-ot. Az tényleg nem olyan sok. Leiáék azért kicsit gyorsabban döntöttek.

    Kedvelés

  5. Igen, régóta ismerik egymást, de összejöttek és máris esküvő… Ez nekem fura. Jó, persze nekik ott van az Erő, biztos látják előre, hogy nem lesz válás egy-két év múlva. 😀

    Kedvelés

  6. Ja, és sorry, elfelejtettem hozzáírni az előzőhöz, hogy ne felejtsük el, hogy Luke-ék a megfulladás határán voltak a kérdéses pillanatban, úgyhogy meg lehet érteni a “mindent vagy semmit” döntést.

    Kedvelés

  7. ha tudnám, hogyan kell ajánlani a szukits kiadónak, én ezt ajánlanám, mert nagyon érdekel. bár szerintem nem csak én vagyok ezzel így 🙂

    Kedvelés

  8. Eszembe jutott, hogy talán a The Old Republic gyűjtőkategória. Knight Errant, Red Harvest, Mandorla,,, és a többi ősi idős regényt takarja egyszerre.

    Kedvelés

  9. A Crosscurrennek van egy folytatása, a Riptide. Így már vehetjük sorozatnak is. Sőt, úgy tudom Kemp 2 újabb Sw regényre írt alá szerződést, könnyen lehet, hogy folytatja.

    Kedvelés

  10. Én az NJO sorozatra szavaztam. Tudom, hogy sokan szidják, ettől függetlenül engem érdekel, szeretném én magam eldönteni, hogy jó vagy nem jó. Az se zavarna, ha évekig csak NJO jönne. 😉

    Kedvelés

  11. Azt hittem az X-szárnyúakra fogsz szavazni (félbehagyottak kategória).
    Nekem őszintén szólva már herótom van Luke-ék EP6 utáni kalandjaiból. Akkor már inkább X-szárnyúak. Amit a NJO-ban művelnek velük az meg mindennek a teteje. Szerencsére nem áll olyan jól a szavazáson a NJO, hogy a Szukits komolyan fontolóra vegye a kiadását.

    Kedvelés

  12. A szavazásnak még nincs vége.
    Az X-szárnyúakat is szeretném, de a félbehagyottakba nem csak az tartozik bele. Őszintén szólva minden SW könyvet elolvasnék, de most így A jövő látomása után NJO-t akarok. 😛

    Kedvelés

  13. Én is az NJO-ra szavaztam. Jóvanna, mondjuk nálam ez úgy működik, hogy megnézem a címet, rákeresek a dátumra és/vagy sztorira. Benne van Mara? Benne, oké, megnyomom a zöld négyzetet.
    Egyébként mostanában szintén nagy X-szárnyú rajongó vagyok, de nem tudtam, hogy az is benne van a félbehagyottakban (kicsit sötét vagyok. nem fejezték be, hol lenne?).

    Kedvelés

  14. A New Jedi Order sajnos egy eléggé megosztó sorozat. Úgy vélem olyan helyzetben van most a könyvkiadás, hogy nem szabad egy ilyen megosztó és ilyen hosszú sorozatot kiadni. Ugyebár a Szukits legutóbb 14 könyvre tudott szerződést kötni. Az NJO 19 részes. Tehát, ha rábólintanak legjobb esetben 3 évig, legrosszabb esetben 7-10 évig semmi más nem lesz mellette. Ez bizony könnyen katasztrofális következménnyel járhat, akár azzal is, hogy a Szukits úgy fog járni, mint annak idején az Aquila.
    Erősödik bennem a gyanú, hogy a szavazás csak egy PR fogás, a cél az, hogy minél többen beregisztráljanak, hátha rendelnek is. Talán még egy állapotfelmérési szándék is van mellette. Nézzétek meg hol áll Zahn jelenleg. A kiadó is hibás abban, hogy ott áll, mert szerintem a szavazók 90%-a nem volt tisztában vele, hogy a Hamd of Judgement mit takar. Ha a Szukits leállítaná most hirtelen és komolyan venné a szavazást, akkor az azt jelentené, hogy az Allegiance lesz az utolsó magyarul megjelenő Zahn regény, ami óriási baklövés lenne, mert tudjuk, hogy Zahn a legnépszerűbb SW szerző. Jeleztem már ezt a kiadónak, hogy egyértelműsíteni kéne a Hand of Judgement kategóriát. Nem tették meg, pedig meg kéne.
    És ugyebár a NJO szavazók között találjuk valószínűleg a begyepesedett agyú “csak Luke, Han Leia kalandjai az igazi Star wars, és semmi más” prequel utálók jelentős tömegét. Perzse biztosan vannak olyanok is, akik szimplán csak nagyon kíváncsiak erre a sorozatra.

    Kedvelés

  15. És tegyük még hozzá, hogy a Szukits most sokat rizikózik. Túl sok könyvet adnak ki, egyeseket túl magas áron. Az egy dolog, hogy a kiadó beígérte, hogy évente 6 SW könyvet kihoznak, és így úgy tűnhet egyeseknek, hogy most nagyon sok minden beleférhet. De ez koránt sem biztos , hogy így lesz.

    Kedvelés

  16. A sorozat mellett azért érvnek felhoznám, hogy nem egy tipikus Han, Leia, Luke sorozatról szól, eléggé elrugaszkodott a megszokott sémáktól, így a tartalmára, stílusára s arra, hogy csak egy újabb a klasszikus trilógiát utánzó darab, nem lehet panasz.
    Viszont ami igaz, az igaz…sajnos nem biztos befektetés, s végül is ez fog dönteni, nem az, hogy melyik jobb, és melyiket szeretném olvasni…

    Kedvelés

  17. Az első része az Allegiance jövőre megjelenik. Nem is értem ezt miért bocsátották akkor szavazásra. Az EP4 és EP5 között játszódó két könyv. A klasszikus hősök szerepelnek benne: Luke, Leia, Han, Mara (ő még persze a Császár szolgálatában) később feltűnik Thrawn is, vannak benne valami renegát rohamosztagosok is.

    Van pár ismerősöm, akik olvasták angolul az NJO-t. Szerintük sikerült egy warhammer40000 és Babylon5 feelinget behozni és a SW feelinget teljesen száműzni a sorozatba. Az eleje még állítólag úgy ahogy jó, de a sorozat második fele egy elnyújtott rétestésztára emlékeztet.

    Kedvelés

Hozzászólás