Darth Plagueis – Újabb részletek

Hamarosan (2012. január 10.) megjelenik a tengerentúlon a 2012-es év egyik talán legjobban várt regénye, a Darth Plagueis. Az újabb és újabb részletek még az én érdeklődésemet is felkeltették, pedig először nem igazán hozott lázba ez a könyv, de most már nagyon szívesen elolvasnám. Bízzunk benne, hogy egyszer magyarul is meg fog jelenni. 😉 És akkor jöjjenek az újabb részletek.

– Ahelyett, hogy a neimoidik hálásak lennének Palpatine szenátornak, amiért annyi mindent sikerült elérniük, csak dühöngenek. Minden a helyén van a blokád megkezdéséhez.
– Majdnem minden – mondta Plagueis. – Először is, itt van a bosszúnk tárgya.
– Elküldjem Mault, hogy meglátogassa Verunát?
Plagueis megrázta a fejét.
– Személyesen akarok gondoskodni róla. Ez a zabrak… Maul, ahogy te hívtad… Képes lesz megállapodni Alexi Garynnal és az embereivel?
– Nem fog cserbenhagyni minket.

A Jediknél akkor kapja meg valaki a mester rangot, ha az illető megértette az Erő igazi mibenlétét. A Sith-eknél azonban a megértésnek ez a szintje csupán a kezdet.

Azelőtt egy Sith se került olyan magas pozícióba, mint amilyenben mi most vagyunk, Darth Sidious: a sötét oldal újbóli felemelkedésével, amit megerősítettek a jelek és ómenek, a bosszú és a győzelem bizony már majdnem a miénk… Yoda és a Jedi Tanács néhány tagja meg fogják duplázni a meditációik számát, hogy betekinthessenek a jövőbe és felfedezzék, milyen ködös és ismeretlen. Hogy felfedezzék az önelégültséget, mely kinyitotta a katasztrófához vezető ajtót.

Készítettem egy kis szavazást, ahol a 2012-ben megjelenő (USA) regényeket találjátok, kíváncsi vagyok, hogy ki melyiket várja a leginkább. 🙂 (Ha valamit kihagytam, szóljatok!)

[poll id=”15″]

4 thoughts on “Darth Plagueis – Újabb részletek

  1. Igen, sosem jöttek be az sw könyvek de ez engem is érdekelne…viszont ez furcsa, plagueis élt még az ep 1 előtt közvetlenül, a nabooi blokád megkezdésekor? és tudott maulról? Ez a csak kettő van belőlük most akkor..?Azt hittem plagueis már vagy 40 ve halott az ep3 eseményeinél mikor palpatine vígan mesélget róla.
    Amúgy régóta vártam hátha lesz a tcw keretein belül előző korba tekintés-egy ifjabb palpatine-plagueises sejtelmesebb részt megnéznék.

    Kedvelés

  2. Nagyon úgy néz ki, hogy Palpi a blokád előtt intézte el a mestert, biztosította magának a kancellári posztot. Miért ne tudhatott volna Plagueis Maulról? Végül is Palpi is tudott Ventressről… Meg aztán Maul nem sok vizet zavart. 😉

    Kedvelés

  3. EszteR: Jó de palpi ki is nyíratja ventresst dookuval(bár nem sikerül) mikor sejteni kezdi h bizony ez nem egy szimpla assasin(bérgyilkos v likvidátor-nicns semmi jó szó rá magyarul)
    Ezer évig ment ez a nagy titkolozos csak 2 lehet dolog, de a végén már mindenkinek havonta van új titkos tanítványaXD Mindenesetre plagueis halálát n korábbra raktam volna.Számomra jobban működött mint egy kicsit ősibb, homályba vesző mester.Akkor nem is palpatine saját machinériája volt ez a blokád cucc

    Kedvelés

Hozzászólás