Magyar könyvek, képregények + Árulás kedvezmény

Május 9-én fog megjelenni magyarul a TOR sorozat második része, az Árulás. Ugyan senki se vette arra a fáradságot, hogy a következőket megossza a nagyérdeművel, azért én véletlenül rábukkantam egy olyan kedvezményre, mellyel még 10%-ot faraghattok le a könyv árából. Ehhez azonban a Magyar Star Wars Klub tagjának kell lennetek. A részleteket megtaláljátok az ő oldalukon. De fontos tudni, hogy az általuk biztosított kedvezmény is csak a május 1. és 9. között leadott rendelésekre érvényes.

Az Árulás című Paul S. Kemp regény csak a Szukits Kiadó webáruházában kapható. Egy kérdés: tervezi valaki Veszprém környékéről, hogy megrendeli az Árulást? Én is be szeretnék ruházni erre a regényre (még május 9-ig), és ha valaki betársul hozzám, akkor a két példánnyal ingyenes lesz a kiszállítás, az átvétel pedig megoldható Veszprémben vagy akár Balatonfüreden is. Akit érdekel, írjon nekem: jedi.rend@gmail.com.

A Dark Rendezvous című Yoda regény megjelenése átcsúszott júliusra, de utána nem sokkal érkezik a Luke Skywalker and the Shadows of Mindor című Stover regény, aztán a Halálcsillag, és ha az Erő is úgy akarja, még idén a kezünkbe vehetjük Timothy Zahn Allegiance című könyvét.

A Szukits Kiadó webáruháza május 11-én lesz egy éves. Ezen a napon ingyenes lesz a kiszállítás, a konkrétumokról majd a hírlevelekben lesz szó.

Friss: Elindult a képregényes szavazás a Szukits Kiadó honlapján!

Pár napja már a facebookon közzétettünk egy a Szukits Kiadó legújabb terveivel kapcsolatos bejegyzést. A Kiadó arra vállalkozott, hogy megpróbálkoznak újra Star Wars képregényt kiadni magyarul. Hamarosan fel fog kerülni az oldalukra egy szavazás, ahol szavazhattok azokra a sorozatokra, melyek a leginkább érdekelnek titeket (sajnos ez a lista nagyban kihat az általam elkezdett/tervbe vett sorozatokra). Egyelőre a következő címek kiadása jöhet szóba:

  • The Old Republic: A LucasArts és a BioWare új, népszerű videó játéka előtt játszódó képregények, időben Yavin előtt 3678 és 3643 között játszódnak. A Sith Birodalom visszatért az Ismeretlen Régiókból és szétzúzta a Galaxis békéjét. A képregény lapjain a Jedik, Sith-ek, katonák, fejvadászok, kémek hősies küzdelmének lehetünk tanúi. A sorozatból eddig 11 szám látott napvilágot, három történettel: Threat of Peace, Blood of the Empire, The Lost Suns.
  • Knight Errant: John Jackson Miller, az elmúlt idők egyik legnépszerűbb Star Wars képregényírója ebben az új sorozatban egy Kerra Holt nevezetű ifjú Jedi hölgyet állít a középpontba. 1032 évvel járunk a yavini csata előtt, a Galaxisban tombol az utolsó Jedi-Sith háború, melynek majd Darth Bane vet véget évtizedekkel később. Kerra a háború viharában elszigetelve kényszerül megvédeni az ártatlanokat a Sith-ektől. A népszerű sorozatból már két 5 részes történet megjelent 2010 óta, jelenleg a harmadik 5 részes sztori fut.
  • Dark Times: Beköszöntöttek a Sötét Idők. 19 évvel járunk a yavini csata előtt, véget ért a Klónok Háborúja, Palpatine épp hogy csak megdöntötte a Köztársaságot és kikiáltotta a Birodalmat. Az új Sith uralom első számú célpontjai a 66-os parancsot túlélő Jedik. A sorozat középpontjában menekülő Jedik mellett az Uhumele csempészhajó legénysége áll.A 2006 óta futó sorozatban már három 5 részes izgalmas történet megjelent, jelenleg a negyedik fut. Magyarul az olvasók a Vektor 7. és 8. részében már találkozhattak a szériával.
  • Blood Ties: Ki ne ismerné a Star Wars univerzum két legnépszerűbb fejvadászát, Jango és Boba Fettet? Ez a sorozat az ő kalandjaikat mutatja be két idősíkra bontva. (Yavin előtt 22-ben és Yavin előtt 2-ben) A 2010-ben megjelent történetet először csak mini sorozatnak szánták, de akkora népszerűségre tett szert, hogy a folytatás mellett döntöttek. Sok rajongó tetszését elnyerte a képregény meghökkentően szép grafikája. Amerikában hamarosan jön a folytatás Boba Fett is Dead címmel.
  • The Force Unleashed: A Galaxis felbolydul Darth Vader titkos tanítványának ténykedése miatt. Olyan erők indulnak be, melyek elvezetnek a Birodalom elleni Lázadás kirobbantásához. Az epikus történetet hatalmas csaták és hősies küzdelmek jellemzik. Starkiller történetét különböző szereplők szemszögéből ismerhetjük meg. A népszerű videó játék második részének is elkészült már a képregény változata.
  • Darth Vader and the Lost Command: A 2011-ben megjelent 5 részes mini nem sokkal a Sith-ek bosszúja után játszódik, Yavin előtt 19-ben, párhuzamosan a Dark Times eseményeivel. A sztori középpontjában az ifjú Darth Vader áll. Még nem az a rettegett Sötét Nagyúr, akinek a klasszikus trilógia idején megismertük. Elméjében a soha be nem teljesült hitvesi boldogság és a megérdemelt dicsőség képei kísértenek. Mikor azonban nyoma vész egy csillagrombolónak, a fedélzeten Gavroche Tarkin admirálissal, Tarkin kormányzó fiával, a Császár őt küldi a körzetbe. A történet népszerűsége miatt a Dark Horse Comics folytatja Vader kalandjait a Sötét Idők Hajnalán, a Darth Vader and the Ghost Prison jelenleg fut Amerikában.

Az infók nagy részéért köszönet Darth Revan9-nek.

37 thoughts on “Magyar könyvek, képregények + Árulás kedvezmény

  1. Reméljük, tényleg sikerül kiadniuk, és be is jön nekik. Volt anno Aliens és Predator (meg Aliens vs. Predator) képregényük is, de az sajna félbemaradt. A Star Wars-szal ne legyen így, vegyük meg minél többen!

    Kedvelés

  2. Beírom ide is, hátha jobban szem előtt van, mint a Bazár. Ugyanaz a kérdés, mint ami a posztban is le van írva, csak Budapestről. 🙂

    “Paul S. Kemp: Árulás (The Old Republic 2. rész) című könyvét szeretném megrendelni a Szukits kiadótól a következő két hétben. Még egy hasonló embert keresek (vagy bármi más könyvet is rendelhet), hogy két példányt rendelhessek egyszerre, és ingyenes legyen a kiszállítás. Lehetőleg Budapesten belüli, személyes átvétellel.
    Ha valakit érdekel, írjon le egy e-mail elérhetőséget, írok és egyeztetünk.”

    Kedvelés

  3. Én nagyon örüllnék az első három sorozatnak (Dark Times; Knight Errant; The Old Republic), de főleg a TORosoknak 😀 Viszont hiányolom a J vs S képregényt, valamint a Dawn f the Jedit is 😦 de mindenképp jo otlet, koszonjuk Szukits 🙂

    Kedvelés

  4. A The Old Republic vezet, de lehet, hogy sokan keverik a Knights of the Old Republic-kal. A Jedi Renden lévő dolgok – úgy tűnik – egyelőre nincsenek “veszélyben”.

    Kedvelés

  5. Durva ez a szavazás. Mármint a jelenlegi állás… Kicsit elszomorító. Ti mire szavaztatok? Én a Knight Errantra. És az is közrejátszott ebben, hogy végre női főszereplő van, ami elég ritka.

    Egyébként a TOR képeknél mit keres Zayne? Nem elég, hogy sokan nem tudják, hogy a TOR és a KOTOR nem egy és ugyanaz, ezzel a képpel még meg is erősítik az ilyeneket a hitükben… Vagy én tudom rosszul, és Zayne szerepel a TOR-ban is?

    Kedvelés

  6. Szerintem a TOR nemsokára lerágott egy csont lesz így… :S De komolyan! Végül annyi TOR jön orrba-szájba, hogy kipukkadok! Szerintem most mást kéne megcélozni!

    Kedvelés

  7. Én is a Dark Times-ra, de nem bánom a TOR-t se. Inkább örülök, hogy lesz ilyen is…és sokkal jobb dolognak tartom, hogy így összefogott füzeteket kapjunk, mint két havonta mászkáljak újságárusokhoz. 🙂

    Kedvelés

  8. Knight Errant-ra szavaztam. Nem értem miért ilyen kevesen akarják. A Dark Times, és a Vader képregény népszerűségén nem lepődtem meg, azoknak örülök. TOR-ra azért nem szavaztam, mert tudtam, hogy sokan fognak voksolni rá. Nem értem a TOR-ra szavazókat. Nem látják, hogy már győzött? Nem tudják, hogy a Dark Horse 11 szám után leállította és nem lesz tovább? A TOR-on kívül más Régi Köztársaság képregény nem lesz így.

    Kedvelés

  9. Időközben rájöttem, hogy miért nem kell a szavazóknak a Knight Errant: női főszereplőre koncentrál a sorozat. Biztos sokaknak ez nem tetszik.

    Kedvelés

  10. Én is a KNight Errant-ra szavaztam, nekem nincs semmi bajom a női főszereplővel, sőt talán ezért jobban is kedvelem. Egyébként én nem értem hogy mi a baj a női főszereplővel?
    Remélem azért a Knight Errant-ot is kiadják, habár ahogy a szavazás állását nézem ez nem biztos.

    Kedvelés

  11. A Knight Errant képregényben megbukott. Nem lesz belőle semmi. Ahhoz mostantól kezdve mindenkinek a Knight Errant-ra kéne szavaznia.
    De a regény megjelenését ez nem befolyásolja.

    Kedvelés

  12. A szavazás jelenlegi állása szerint ha sikeresek lesz az első kiadás, akkor a TOR képregények után csak és kizárólag az EP3 és az EP4 közötti két sorozat, a Darth Vader és a Dark Times fog futni.
    De nagyot fognak csalódni a The Old Republic-ot kedvelők is, hisz azt a 3 képregénykönyvet leszámítva semmilyen más Régi Köztársaság képregény nem lesz.

    Kedvelés

  13. Én nem fogok csalódni. A TOR a kedvenc érám, de a Dark Timesot is szeretem. Elég nehéz nehéz döntés volt, de a torra szavaztam (1. 50en belül) Mindennek örülök, ami kijön, csak a Blood Tiestól idegenkedem.

    Kedvelés

  14. ti a szavazáson szereplo kepregenyeken kivul, meg melyik k.regenynek orulnetek?
    en személy szerint a Republic, Dark Empire, KOTOR, Legacy.

    Kedvelés

  15. a HaloZsak-on olvastam a Republic 3 reszet magyarul.Mar bocsi a szavakért de az amit ott olvastam, ki**szott jo volt!Recsitol es Galentol kerdezem, hogy nem forditanak le meg tobbet ebbol a csodalatos sorozatbol?Kerem valaszoljatok ha latjatok a commentem.Elore koszonom 😀

    Kedvelés

  16. Lesz még Republic a Hálózsákon. Ha jól számolom most van 5 rész (1,59,60,61,62, bár az 1. még nem Republis, hanem sima SW néven futott), és folytatjuk az elejét, valamint időnként jelentkezünk a Semices Republic számokkal is, úgy, mint a 61. esetében. A mikorra viszont nem tudok választ adni…
    Ha utolértük a Semices részeket (azok a 49-től kezdődtek) folytatjuk a már ki nem adott Rep. számokkal. (65, 66 stb…)

    Kedvelés

  17. Én magam részéről a Klóháborús, valamint a Quilan Vos-os történetekre vagyok a leginkább kíváncsi. De SW persze bárhogyan jöhet! 😀

    Kedvelés

Hozzászólás