35 éve!

35 évvel ezelőtt ezen a napon mutatták be a Csillagok háborúját! 🙂 Én pedig ennek apropójából elkészítettem a film – még közel sem teljes – adatlapját. Sajnos valamiért nem az igazi a netem, úgyhogy a hiányokat holnap fogom pótolni. Addig is a képre kattintva már elérhető néhány információ a legelső Star Wars filmmel kapcsolatban. 🙂

Az évfordulót fogjuk ünnepelni holnap is az este chat partyn, ami 20:00-kor fogja kezdetét venni. 21:00-tól pedig Ep4 kvízt rendezünk! Gyertek minél többen! 🙂 A chat partyt ismét msn-en tartjuk, vegyétek fel a partnereitek közé a Jedi Rendet: jedi.rend@gmail.com.

Ide a hozzászólásokhoz pedig várjuk az Új reménnyel kapcsolatos élményeiteket. Mikor és hol láttátok először? Ezt láttátok-e először a sorozat részei közül? Mióta vagytok SW-rajongók? Stb. 🙂

30 thoughts on “35 éve!

  1. Én először hét éve láttam a filmet – akkor még fiatal voltam (most se vagyok túl öreg de az mindegy :D) -, és úgy emlékszem az ep3 után közvetlenül néztem meg, úgyhogy igencsak meg voltam vele elégedve. A kedvenc részem a filmből a mos eisley-i részek, engem már kezdettől fogva vonzottak az alvilági személyek és csempészek 😀 Amúgy már lassan hét éve vagyok rajongó 🙂
    Azt hiszem, mindegyik kérdésre válaszoltam 😛

    Kedvelés

  2. Először olyan 8 éve láttam, TVben, nevelőapum leültetett a TV elé, hogy akkor ezt most kötelező megnéznem, de nem ezt láttam először, hanem a Baljóst. 😀 És hát mióta az első filmet láttam, azóta rajongó vagyok. 😀 Akkor még alsós voltam, és állandóan SWt játszottunk az osztálytársaimmal, ez meg is maradt egész alsóban. 😀

    Kedvelés

  3. Hát én is először a Baljós árnyakat láttam a mozikban és onnantól kezdve vagyok rajongó ami elég rég volt már úgy 12-13 éve, öregszem 😀 😀 :D, na mindegy. Azután néztem meg az Új reményt. Nálunk is az osztályban elég népszerű volt, az egész osztály egyértelmű függő volt 😀 😀 😀 😀 😀 😀

    Kedvelés

  4. bocsi kihagytam valamit, szóval nekem is a Mos Eisley-i részek a kedvenceim, a karakterek közül pedig egyértelműen HAN SOLO, a hajók közül pedig az ezer éves sólyom a nagy kedvenc.

    Kedvelés

  5. Már nem is emlékszem, hogy mikor láttam először, annyi viszont biztos, hogy óvodás koromban (most leszek gimnáziumban elsős). És ezt láttam először. Aztán az ötöt, aztán a hatot, aztán az elsőt, aztán a másodikat, aztán pedig a nagy kedvencemet a Sithek Bosszúját. Otthon láttam, kazettán, még most is megvan 😛 Már akkor is szerettem, mondhatni, azóta rajongó vagyok, és a barátokkal, mindig nagyokat fénykardoztunk XD Nekem is kedvencem Mos Eisley, ezért is tetszett a Mos Eisely Mesék 😀 A kedvenc szereplőm Obi-van.

    Kedvelés

  6. Én először ezt láttam vagy a hatot, az biztos, hogy elsős voltam, és egymás után néztem meg a kettőt. Aztán az ötöt is meg akartam nézni, de a nagyon nem engedték, nem kicsiknek való. Végül azt is láttam, de azt hiszem egy évvel később. Kábé azóta vagyok rajongó 🙂 A kedvenc jelenetem ebből a filmből a Han-Leia szövegek, de Mos Eisley sem volt épp fapofa 😛 Egyébként a három, majd az öt a kedvenc filmjeim.
    Egy kis érdekesség: most nem jelentkeztem be, ezért írnom kellett CAPTCHA kódot, ami a következő volt: R2D7… majdnem 😛

    Kedvelés

  7. hat vagy hét éves lehettem amikor az azóta megszűnt alkotás moziban először láttam az új reményt még az eredeti magyar szinkronnal. Természetesen pár napra rá láttam a másik két részt is, hála annak hogy addig nyaggattam az őseim hogy inkább meglátogattuk a legközelebbi videó kölcsönzőt. Sajnos ott már csak az újraszinkronizált verzió volt meg.
    Aztán két évvel később amikor az előzmény trilógia a mozikba került kötelező volt a premier hetén megnézni az új részeket…

    Kedvelés

  8. Az én első találkozásom az SW-vel az Ep4 volt, tesóm nézte videón, németül. 😀 De csak Thripio maradt meg, ahogy az elején megy a Tantive IV folyosóján. Talán alsó tagozatos lehettem akkor. Még egyáltalán nem fogott meg a film, aztán 1999-ben jött az Ep1… 😀

    De egyébként megvolt mindegyik rész németül, sokáig úgy néztem őket, nagyon poén. 😀

    Kedvelés

  9. Imádom azt a játékot, rengeteget játszottam vele. Ez az egyetlen olyan játék, amivel még ma is hajlandó vagyok játszani, mert tudom kívülről és így végig tudom vinni. 😀

    Kedvelés

  10. Én 1979(?)-ben láttam, bár nem az első “sorozatban”. Akkor már mesélték a suliban, hogy van egy ilyen lézerkardos film. Az első vetítések után pár héttel-hónappal lehetett, amikor újra műsorra tűzte egy másik soproni mozi, és elvittek a Csillagok Háborújára (akkor még nem szerepelt az elején a feliratban, hogy EPISODE IV., és a plakáton úgy volt, hogy I-II. rész). Attól fogva függő vagyok. Képek gyűjtése újságokból, 7 és 8Ft-os “Jedi” képek stb, és mivel nem volt akkoriban még video sem, csak moziban lehetett megnézni. (Illetve a magyar TV egyszer leadta ’84-ben, ráadásul akkor még fekete-fehér TV-nk volt:)
    Kedvenc jelenetek: Yavini és Hoth-i csata. Imádom a háborús filmeket 🙂
    Ezt ajánlkom figyelmetekbe: http://www.starwarsklub.hu/05_made_in_hungary/hungary_arc_2007/sw_klub_made_in_hungary_arc_2007.htm

    Kedvelés

  11. Jajj az mennyire jó grafikáju játék volt, mikor először megláttam hanyatt dobtam magam, aztán pár évvel később ki se tudtam venni a nagy pixel halmazbol mit akar ábrázolni:D De azért hatalmas hangulata volt… -németül amúgy nekem a the clone wars 2002 es ps ős játék van meg, múlktor is végig toltam nosztalgiábol:D

    Kedvelés

  12. Emlékszem ott olyasmivel akadtam el hogy a disznaj őrök nem engedtek ki az arénába, vlmi kocsmárossal kellett beszélni hogy elmenjenek az útból:D Nem mondom hogy anno odavoltam az ilyen nem fps nézetes játékokért, csak aztán a kotor ez, meg FF játékokat felfedeztem, és nagyon adják ezek a hangulatot.

    Kedvelés

  13. Nekem egy könyvvel kezdődött. Negyedikes koromban már voltak kötelező olvasmányok, előbb a Micimackót kellett, majd a a Pál utcai fiúkat. Tetszett ez az olvasásosdi, levettem egy könyvet hát bátyjám polcáról, az volt rá írva, hogy Han Solo hadjárata, az író pedig Brian Daley…attól a pillanattól lejtmenet 🙂 A filmeket pár évvel később, 1997-ben láttam, – azokból is a Birodalmat először….fapados moziban….angolul….cseh felirattal, igazi élmény volt 🙂 …az is már 15 éve volt…jesszum, hogy repül az idő….

    Kedvelés

  14. Hát a Han Solo hadjáratéát azt én is szeretem, egyik legjobb, viszont az ep1 játékba én is ott akadtam el, mit kéne csinálnom? :/

    Kedvelés

  15. Hetedik pályán el kell jutni Jabbához, ott le kell győzni valami szörnyet. Előtte még találkoztok valami kis patkányszerű lénnyel, ő ellop valamit Anakin gépéből, vissza kell szerezni. Meg beszélgetni kell a bárban. A vége akkor is Jabba meg a szörnyeteg. De utálom ezt a pályát. 😀 Neten biztos van valahol végigjátszás.

    Kedvelés

  16. Hát ott azon a pályán először is az a kérdés hogy hogyan jutottál be a kocsmába, ugyanis kétfelől lehet. Na ez azért érdekes mert csak a rancor harcos arénában tudod megszerezni a pénzt a fogadásra. Ha az megvan, a zenekarral szemben találsz két iszogatós fazont, akikkel kell beszélned, hogy hol találod meg Wattot. De csak akkor mondják el ha fizetsz neki egy-egy piát, amit a bárpultnál tudsz beszerezni. Ha megvan a pia, vidd vissza nekik, ekkor az egyik elvezet Wattohoz, ott kell beszélned vele a fogadásról, DE ITT MÁR MEG KELL LENNI A PÉNZNEK AMIT A RANCOR KETRECBEN SZEREZTÉL!!!! Ugyanis csak akkor tudod lerendezni a fogadásos ügyet.
    Ha lerendezted Wattoval és odaadtad neki a pénzt akkor irány vissza a kocsma főszobájába, a bárpultal szemben fel tudsz menni a Jabba szerű hatalmasra nőtt kukachoz, vele is beszélned kell, ha megvan akkor már ki tudsz menni a pályához/arénába.

    Kedvelés

  17. mégvalami, mikor a részeg fószer elkísér Wattohoz, ügyelj rá hogy nehogy hozzáérj véletlenül a fazonhoz mert itt a játékban van egy hatalmas bug, ugyanis ha hozzáérsz egyszerűen nekimegy a falnak és beragad…. én ennél a résznél elveszítettem egy billentyűzetet 😛 , ugyanis nem mentettem az egész pályán és hát előről kellett kezdeni.
    A Rancor szerű szörny legyőzése egyébként nem nehéz, ugyanis harc közben Jabbáék dobálnak le néha kis életadó csomagokat.
    Ja és egy jó tanács az utcán ne ölj meg SENKIT, csak ha a küldetéshez tartozik, ugyanis ha lelősz mondjuk egy árust, azután tulajdonképpen mindenki ki akar majd nyírni és nem lehet majd a pályát végigvinni.

    Kedvelés

  18. Én nem emlékszem mikor láttam először Star Warst, de alsóba mi is Star Warsoztunk a szünetek be. Kedvenc hajóm az X-wing meg is van legóba a szereplőm: Obi Wan és Han Solo.
    Valaki tudja honnan lehet letölteni ezt a Ep1-es játékot?

    Kedvelés

  19. Húh évekkel ezelőtt játszotttam, most ugranak be hogy a részeg hapi, a pénz…Nem volt rossz kis játék ahoz képest hogy film-játék volt, azok híresen rosszak.Amúgy igen, ha vlmiben elakadsz, youtubeon tucatjával van mindenből végigjátszás.

    Kedvelés

  20. Hát igen ez a játék emlékezetes számomra is, ugyanis ez volt tulajdonképpen az első pc-s játékom meg az eslő star wars témájú.

    Kedvelés

  21. Én szüleimtől kaptam az első pc t, ugyanúgy 94-ben asszem…De x winget jóval később szereztem csak meg.Akkor már sajnos nem fogott meg igazán.Első sw játékaim talán a jedi knightok voltak.

    Kedvelés

  22. Nekem még apu mutatta meg a Star Wars-t, amolyan gyere fiam, ülj le, ezt most megnézzük, nem is emlékszem, hogy ovis voltam, vagy már iskolás. Arra emlékszem, hogy amikor az Ep I. ment a moziba, akkor még nem nézhettem meg, de a II-at már a moziban néztük. A kedvenc karaktereim Han és Chewie 😀

    Kedvelés

Hozzászólás