J. J. Abrams rendezi az új Star Wars filmet – a hír hivatalos (frissítve)


A StarWars.com megerősítette a legutóbbi hírek valódiságát. A legújabb Star Wars film rendezője J. J. Abrams lesz. Kathleen Kennedy az alábbiakat nyilatkozta:

J. J. a tökéletes rendező erre a feladatra. Azon kívül, hogy kiváló filmkészítő, még ehhez a franchise-hoz is ért. Érti a Star Wars esszenciáját, és tehetségével felejthetetlen filmet készíthet.

És itt van George Lucas:

Engem lenyűgözött, ahogy J. J. filmeket készít és elmeséli a történeteket. Ő az ideális választás, hogy megrendezze az új Star Wars filmet és a hagyaték nem kerülhetett volna jobb kezekbe.

Na meg persze a rendezőnk, J. J. Abrams:

Megtiszteltetés, hogy a Star Wars következő fejezetének része lehetek és együtt dolgozhatok Kathy Kennedyvel és ezzel a csodálatos csapattal. És most még inkább hálás vagyok George Lucasnak, mint akkor, amikor még gyerek voltam.

Abrams a Disney | Lucasfilm zászlaja alá hozza producer barátját, Bryan Burköt és olyan személyekkel konzultál, mint Lawrence Kasdan és Simon Kinberg. Kasdan már veteránnak számít a Lucasfilmnél, hiszen ő írta a forgatókönyvet A Birodalom visszavághoz, Az elveszett frigyláda fosztogatóihoz és A Jedi visszatérhez. Kinberg pedig íróként dolgozott a Mr. és Mrs. Smith-en és a Sherlock Holmeson.

Abrams és a produkciós cége, a Bad Robot már több blockbusterrel is bizonyítottak: Star Trek, Super 8, Mission: Impossible Ghost Protocol és persze idén jön a Sötétségben – Star Trek.

Abrams már dolgozott együtt az ILM-kel, köszönhető a fentebb említett néhány filmnek. Ezeken kívül tévés produkciókhoz is volt köze, ilyen például a Lost, a Felicity, az Alias és a Fringe.

Remélem, hamarosan jönnek majd a színészekről is a hírek. 🙂

FRISSÍTVE:
Az E! Online egy díjkiosztón elkapta pár szóra a leendő rendezőt, aki ezt mondta a lehetőségről:

Ez igazán hihetetlen. Egyszerűen szürreális.

Az főszereplők esetleges visszatéréséről is kérdezték:

Természetesen még nagyon korai a részletekről beszélni. De már izgatottan várom, hogy elkezdhessem.

A The Hollywood Reporter szerint J. J. Abrams-et nem kötik a 2015-ös bemutatóhoz, vagyis ha a ő úgy látja, szükség van rá, a dátum változhat.

A Shlashfilm pedig arról számol be, hogy Steven Spielberg után Abrams volt az első akit megkeresett a Disney. Állítólag Spielbergnek nagy szerepe volt abban, hogy végül Abrams lett a kiválasztott. Ez könnyen elképzelhető, hiszen a Super 8 forgatásán sokat dolgozott együtt a két rendező.
A források arról is beszámolnak, hogyha Matthew Vaughn kapta volna a munkát, Chloë Grace Moretz-et (Ha/Ver, Let Me In) szerette volna a női főszerepre.
Ebből úgy tűnik, tényleg egy női Skywalker lesz a hősünk az új filmekben. 🙂

Ti el tudnátok képzelni Moretz kisasszonyt egy Star Wars filmben? Ki lenne szerintetek a legjobb arra, hogy tovább vigye a Skywalker nevet? – Kalevala

7 thoughts on “J. J. Abrams rendezi az új Star Wars filmet – a hír hivatalos (frissítve)

  1. Nekem nincs bajom Abrams stílusával. Végül is ez különbözteti meg őt a többi rendezőtől. Ha nem lenne neki stílusa, kit érdekelne?

    Kedvelés

  2. Bajom nekem sincs vele, sőt szeretem. De azért, ha SW-t nézek, elsősorban SW-t akarok látni, és csak másodsorban egy J.J. filmet. 🙂
    Meg hát az sem utolsó, ha nem hasonlít annyira az új Star Trekre.

    Kedvelés

  3. Annyi előnye már bizonyosan van annak, hogy ő a rendező, hogyha John Williams nem vállalja, akkor valószínűleg hozza a házi-komponistáját. Michael Giacchino az egyik kedvencem. Szinte minden Abrams filmnek/sorozatnak ő szerezte a zenéjét.

    Kedvelés

  4. john williams ugy tudom nem vállalja.Sajnálom is, de már 2008 ban az indiana jones nál is kevés uj dallamot hallottam, idős már ő is, lehet visszavonul.Nem rég kedveltem meg a star trek next generationst: karakter központú sorozat , és mindegyi kszerethető érdekes- pont ezért a filmek nem is maradnak meg bennem és félek az sw nél a lezárt alapstory miatt és a nagyrészt új szereplők miatt nem lesz olyan hatalmas élmény.A tcw vel meg a jó ötleteket azért eléggé kitudjék élni, őszintén szólva engem nem is hoz annyira lázba mint anno mikor a sithek bosszúját stb vártam.

    Kedvelés

  5. Én személy szerint inkább örültem, hogy nem bolygatta nagyon az eredeti Indy-témát. Tény, hogy nincs annyi új dallam, mint mondjuk a Baljós árnyakban, de pl a klasszikus, film noiros, femme fatale-os és UFO-s számok nagyon jól sikerültek. Azt se felejtsük el, hogy a most készült Lincolnnak is ő szerezte a zenéjét, ami nem lett rossz.
    Amúgy én sem gondolnám, hogy visszatér. Mindenképpen Giacchinot tartanám a legjobb választásnak. Abrams-nek komponál (együtt lettek híresek), Spielberg rajong érte (látjuk, hogy az ő szava döntő lehet) és ő maga is nyilatkozta, hogy Williams munkássága volt rá a legnagyobb hatással. 🙂 Én nagyon örülnék neki.

    Kedvelés

  6. Az indi filmnél a koponyára is a frigyláda amúgy hihetetlen jó zenéjét használták ami nem tetszett.Az viszont meglepett hogy a Lincoln zneéjét is ő csinálta, nem néztem utána,azt hiszem olvastam hogy már vissza is fog vonulni és ez élt bennem…

    Kedvelés

Hozzászólás