Han Solo és Boba Fett filmek


Az Entertainment Weekly forrásai jelentik, hogy Han Solo és Boba Fett az a két karakter, akik először saját filmet kapnak.

A Han Solo sztori A Sith-ek bosszúja és az Egy új remény között játszódna, szóval a filmben valószínűleg egy, a 35 éves (ahogy az 1977-es eredetiben megjelent) Fordnál is fiatalabb főszereplőre lesz szükség, azonban ez nem zárja ki, hogy Harrison Ford megjelenjen a kerettörténetben.

George Lucas a III. epizód forgatókönyvébe beleírta a fiatal Han Solo-t, aki nagyjából 10 éves, mikor a film játszódik. Árva, nehéz sorsú gyerekként jellemezte (ez egybevág az EU-val), akit Chewbacca nevel a Kashyyykon (na, ez már nem annyira). Nem lett volna fontos szerepe, csupán annyi, hogy segít Yodának lenyomozni Grievous tábornok tartózkodási helyét (feltételezem, ebből az ötletből született a The Padawan Menace).
Ez adhat egy kis bepillantást abba, hogyan képzelik el Han gyerekkorát Lucas-ék.

A Boba Fett mozi eseményei vagy az Egy új remény és A Birodalom visszavág, vagy a Birodalom és a Jedi között zajlanának, mielőtt a fejvadász eltűnik a Sarlakk vermében. Hogy ki játszhatná el, az nem komplikált, hiszen az eredeti trilógiában sosem vette le a sisakját. Az előzményekben pedig megtudtuk, hogy az eredeti rohamosztagos-klón fia (igen, tudom, mennyi pontatlanság van ebben a mondatban). Temuera Morrison még mindig a megfelelő korban van, ha igényt tartanának a szolgálataira.

A klasszikus trilógia idején Boba úgy 32-35 éves, szóval a 2015-ben 27 éves Daniel Logan (A klónok támadása) talán közelebb állna korban a karakterhez, mint Temuera Morrison, aki akkor már 54 éves lesz. Azonban semmi sem lehetetlen, hiszen másfél éve ezt nyilatkozta a Boba Fett filmmel kapcsolatban:

Imádnám megcsinálni. Lehet, hogy egy fiatalabb srácot keresnek majd, de engem akkor is nagyon érdekelne.

Az időbeni elhelyezkedés miatt tűnik valószínűnek, hogy ez az a film, amin Lawrence Kasdan dolgozik, hiszen az eredeti filmek közül kettőt ő írt vagy társszerzett annak idején.

A Birodalom-éra lehetővé teszi azt is, hogy egy régi pletyka új szárnyra kapjon, mely szerint Darth Vadert is viszontlátjuk majd a vásznon, bár erről nem beszél a forrás.

A Disney nem kommentálta a szóbeszédet, úgyhogy a hivatalos megerősítésig még várnunk kell.

Hogy tetszenének ezek a filmek? Mit gondoltok a színészekkel kapcsolatban?

10 thoughts on “Han Solo és Boba Fett filmek

  1. Amúgy azért lesz gáz ez a csomó Ep 6 előtt játszódó film, mert így nem csak a Jedi utáni, de a korábbi regények történéseit is átírják majd. Nekem nagy kedvencem volt anno a Crispin-féle Han Solo trilógia, de a Brian Daley könyveket is szerettem. Sajnálnám, ha Chewie hirtelen jóbarátból és adósból (hiszen Han megmentette az életét) nevelőszülővé válna. A Solo filmmel sokkal óvatosabbnak kell lenniük, mint Bobáéval. Az sima ügy lesz, csak nehogy Loganen vagy Morrisonon kívül mást válasszanak a főszerepre.

    Kedvelés

  2. Nekem is rögtön ezek a regények ugrottak be, főleg, hogy az A. C. Crispines trilógia az egyik kedvencem. 😦 Szerintem simán bele lehetne rakni elemeket abból a sztoriból.
    Olvastam olyat, hogy sokan örülnének, ha Hant Nathan Fillion játszaná. Nem olvasták, hogy a film a fiatal Hanról szólna? Fillion már rég kiöregedett a 20-30 éves Han szerepéből…

    Bárcsak Daniel Logan játszhatná Bobát. 🙂

    Kedvelés

  3. Filliont aki szereti az egyből imádja is (én is) és úgy gondolják, hogy bármit el tudna játszani. Én is olvastam ilyet, de szerintem az csak poénkodás volt. 😀

    Tartok tőle, hogy nem fognak semmi ilyesmit berakni… 😦

    Jó lenne! 🙂

    Kedvelés

  4. Nekem is ez jutott eszembe. Az eredeti Hanos elképzelések nagyot fognak rúgni a Crispin trilógiába. Bár, nekem a Lucas-féle verzió is nagyon tetszik.

    Kedvelés

  5. Ide is leírom: A Boba és Han filmeket egybe kellene szőni. Korban is közel állnak egymáshoz. Ráadásul ők egymás nemezisei. El lehetne mesélni miért is lettek azok. Így a filmnek meglenne a hőse és antihőse is.
    Meg merném kockáztatni, hogy kezdetben barátok is, ám valami sorfordító esemény hatására két erkölcsileg viszonylag eltérő utat választanak és egymás ellen fordulnak. Innentől kezdetét veszi a kettejük közt állandóan fennálló macska-egér harc.

    Kedvelés

  6. Ja igen, Lando és Chewie is simán a történetbe ágyazható karakterek.
    Teszem azt Boba és Han társak, majd olyan feladatot kapnak, melynek köze van a vukikhoz és a kaland során végezniük kell néhány példánnyal. Ám Han megmenti Chewie életét, akit Boba habozás nélkül hidegre tenne, így előbbi barátságot köt Han-nal, utóbbi pedig felbontja azt…stb…tudnám még görgetni ezt a történetet.

    Kedvelés

  7. Mivel a mai világban úgyis mindenről a pénz dönt (ne legyenek illúzióink), ezért arra lennék kíváncsi, hogy szerintetek konkrétan a profitot befolyásolná-e az, hogy tiszteletben tartják-e a korábbi EU-s történeteket, vagy hogy “átírják”.
    Itt elsősorban arra gondolok, hogy ha “átírják”, akkor esetleg korábbi rajongók nem veszik / nézik meg felháborodásukban az új termékeket (nem tudom például Boba Fett esetén volt-e tömegesen ilyen a Klónok támadása idején). Ellenkező irányban nem tudnék példát mondani.
    Vagy ez egy annyira elenyésző réteg, hogy nem számít az összes költségvetéshez képest?
    Én mindenesetre tiszteletben tartanám az EU-t, akárkinek akármilyen joga is van átírni.

    Kedvelés

  8. Az EU-ra nem lesznek tekintettel, legalábbis, ahogy én látom. Nagyon szeretném, hogy ne legyen igazam. :s

    Bár tudom, Hogy Eszter Facebookon már megosztotta az egyiket, de mindhárom video jó. Harrison Ford a kedvenc színészem, szóval kritikus lennék, akárki is játssza el a fiatal változatot, de……vele elviselnék egy filmet: http://geektyrant.com/news/2013/2/8/guy-does-three-great-young-harrison-ford-impressionsother-gu.html
    Bár úgy gondolom, hogy fiatalabbat keresnek majd. Ő 24-25 lesz, mire forgathatnák a filmet, ami egy 4-5 BBY Han Solonak felelne meg.

    Kedvelés

Hozzászólás