Fülszöveg a Leia és a Kenobi regényekhez

Az első fülszöveg a Lázadók sorozat első részéhez, a még mindig cím nélküli Leia-történethez érkezett:

Martha Wells első Star Wars regénye egy teljesen új, klasszikus Star Wars: Lázadók történet, melynek főszereplője Leia hercegnő és új barátai, Luke Skywalker és Han Solo. A sztori pedig nem sokkal az első Halálcsillag megsemmisítése után játszódik.

Leia hercegnő egy küldetést teljesít a Lázadó Szövetségnek, amikor birodalmiak támadják meg. Most ő, Han és Luke csak magukra számíthatnak, kalózokkal együttműködve és árulókkal üzletelve versenyt futnak az idővel, hogy titokban tarthassák a Lázadók egyik kulcsfontosságú találkozóját.

A sorozat további köteteihez pedig dátumokat kaptunk: 2014 márciusában érkezik James S. A. Corey Han-regénye, Kevin Hearne Luke-regénye pedig majd 2015 januárjában kerül a boltokba.

És itt van John Jackson Miller Kenobijának fülszövege:

A regény cselekménye A Sith-ek bosszúja és az Egy új remény közé tehető. Száműzetése alatt Obi-Wan Kenobi a Tatuin lakóit segíti. De rájön, hogy új küldetése, hogy megvédje Luke Skywalkert – a galaxis utolsó reménységét -, azt jelenti, hogy el kell szakadnia a múltjától. A galaxis jövője ugyanis nem Obi-Wan Kenobin múlik, hanem egy furcsa, sivatagi remetén, akit csak bolond, öreg Benként ismernek.

Még mindig kitartok amellett, hogy a Kenobit jobban várom, de kezd kicsit jobban érdekelni a Leiáról szóló könyv is. 🙂 Ti melyiket várjátok jobban?

8 thoughts on “Fülszöveg a Leia és a Kenobi regényekhez

  1. Legalább a könyvkiadás akadálytalanul halad tovább és az, hogy folyamatosan jönni fognak Jedi visszatér utáni regények, némi bizakodásra ad okot az EU további sorsát illetően.

    A Kenobiban nagy poén lenne, ha átemelnék a képregényt a Visionaries-ből, lezárva a The Clone Wars miatt nyitva hagyott Darth Maul történetszálat.

    Kedvelés

  2. Vladek: ezek közül egyik se A Jedi visszatér után játszódik. Most hirtelen nekem nem is ugrik be olyan megjelenés, ami az után játszódna.

    Kedvelés

  3. A Jaina Solos trilógia a Jedi után játszódik.
    Nálam a Leia kötet a várósabb, de a Kenobisra is kíváncsi leszek.
    Éljen a Lázadás!

    Kedvelés

  4. Úgy van. Christie Golden tervez egy Jaina Soloról szóló trilógiát, jelenleg pedig egy novellán dolgozik, ami összekapcsolja a Fate of the Jedi sorozatot Troy Denning hamarosan megjelenő regényével (Crucible).
    Abban reménykedek, hogy mivel engedik kiadni ezeket, valószínűleg nem keverednek nagy ellentmondásba az új filmekkel. Viszont ha belegondolok, milyen pénzéhes vállalat Disney, simán elképzelhető, hogy csak a 7. rész előtt nem sokkal jelentik be, hogy törlik az EU-t, amikor már mindenki beszerezte az aktuális regényeket.

    Kedvelés

  5. Azért ez nem olyan nagy mennyiségű Ep6 utána regény, ha nagyon törölni akarják az EU-t, akkor ezek nem fogják visszatartani őket. A Crucible meg lehet, hogy már igazodni fog az Ep7-hez.

    Kedvelés

  6. Én sajnos majdnem teljesen biztos vagyok benne, hogy csak a még be nem jelentett regények fognak az “új EU”-ban játszódni. Elszomorító. 😦

    A Kenobit várom, ha kánon, ha nem. 🙂

    Kedvelés

Hozzászólás