Jön a BATTLEFRONT!

Korábban hírt adtunk róla, hogy az E3-on derülnek majd ki az első információk az Star Wars játékok jövőjéről.

Bár az E3 hivatalosan csak ma indul, tegnapi sajtótájékoztatóján az Electronic Arts bejelentette, hogy a DICE egy Star Wars FPS-en dolgozik, mely a Frostbite 3 engine-t használja. Ez után bemutattak egy rövid előzetest, melyből kiderült, hogy a Battlefront legújabb részéről van szó.

A DICE (Digital Illusions CE) egy svéd fejlesztőcsapat, akiknek eddigi legnagyobb sikere a Battlefield sorozat (2002-2013) volt, úgyhogy tapasztaltak a háborús FPS-ek terén. Arról nincs hír, hogy a Battlefront milyen platformokra és mikor érkezik, de mivel a DICE az elmúlt 3 évben minden játékát megjelentette PC-re is, így bizakodhatunk benne, hogy most is így tesznek majd.

Azóta a hivatalos oldalra is megérkezett a hír, és a videó is felkerült az internetre.

Mit szóltok? Örültök a hírnek? Az biztos, hogy a 2008-ban, az utolsó pillanatban elkaszált Battlefront III-nak óriási rajongótábora van, és rengeteg petíció született a befejezésére. Ez a játék talán kárpótolja majd a rajongókat.

29 thoughts on “Jön a BATTLEFRONT!

  1. Ezaz! Annyi éve várja már a fantábor az új bf játékot! Kotor 3- uj jedi knight republic commando 2, és ez volt a legjobban követelt játék, sok petíció és fan oldal után, már azt hittem nincs remény és megkapjuk! Azt hittem 25 éves korom után már nem veszek játékot de ez ha jól sikerül ismét sok sok ideig lekötne.

    Kedvelés

  2. Remek hír, már nem is tudom mióta (7 éve?) várok erre a játékra. Egy pont a Disney-nek, csak így tovább, és talán megbocsájtok az eddigiekért.

    Kedvelés

  3. Akkor ez most csak fps nézetben lesz játszható? Bár ha csőszerű pályák lesznek, akkor nem baj, de ha nagy csaták mint az első 2 részben, akkor kéne egy hátulnézet is.

    Kedvelés

  4. Hát ha a Disneynek köszönhetjük a fejesztést akkor gondolom ezt egy trailer kedvéért csinált video és semmi köze a gameplayhez, tehát gondolom lehet külső nézet.ÉNis annak örülnék.Naaagy nagy csaták.

    Kedvelés

    • Az EU-val biztos nagyon óvatosan bánnak majd. Nem hiszem, hogy egy-két helyszínnél több megjelenne. Szerintem olyasmit láthatunk majd, mint az eddigi részekben.
      Mondjuk ez a Régi Köztársaságos dolog meggondolandó lehet. Ki tudja… 🙂

      Kedvelés

      • A Régi Köztársaságos dolog meg… Egy Hagyatékosnak jobban örülnék, egyrészt továbbvihetnék a történetet, másrészt sok járművet átemelhetnének az előző részekből.

        Kedvelés

      • Mivel nyilván az új filmekre készítik elő a közönséget, legerőteljesebben a Szövetség és a Birodalom harcát nyomatják majd, véleményem szerint. Nagyobb hangsúlyt fog kapni, mint az első kettőben. A hoth-i csata is A hoth-i csata. Azt ismeri a nép, azzal lehet eladni, nem az EU-val, sajnos.
        Legacy nem hiszem, hogy lehetne, mivel az nagy valószínűséggel elveszti majd a kánonságát az új trilógia miatt.

        Kedvelés

      • Akkor most a Legacy-ból non-canon cucc lesz mert disney-s barátaink úgy gondolják? Lucas figyelembe vette az EU-t, a Disney meg elront mindent. Remélem azért nem fogják annyira elrontani az új trilógiát, és ez a játék is tűrhető lesz. Bár ha az EA által kiadott játékokat nézzük, mostanában fantasztikus grafika és nulla játékélmény. (Ez sajnos nem csak az EA-ra jellemző)

        Kedvelés

      • Lucas sem tartotta tiszteletben az EU-t, csak, ha éppen úgy tartotta kedve. Legjobb példa erre a TCW! Bár, most vannak pletykák, hogy Jaina, meg Jacen lesznek az új trilógiában, ezeknek én nem sok hitelt adnék. Bele kell törődnünk lassan, hogy a RoTJ utáni EU (reméljük csak az) részben át fog sorolódni a C-kánonból az N-kánon kategóriába. A Legacy játszódik annyira messze a klasszikus trilógiától, hogy részben megmenekülhet, de ezt majd meglátjuk. Legnagyobb veszélyben nyilván az NJO-éra van, illetve, az ami Lukékkal azután történik.

        Kedvelés

      • TCW-ről ne is beszéljünk, annyira nem illik az egészbe hogy hihetetlen, a Klónháborús képregények sokkal jobban passzolnak az egészhez ( Itt leginkább John Ostrander és Haden Blackman történeteire gondolok).

        Kedvelés

  5. Hát itt pl a hothi csata van. Gondolom mint minden battlefront játéknál lesz klónháborus csaták, lázadós csaták, plusz ennyi fan könyörgés után szerintem old republic csaták is.
    Én alig várom hogy a geonosison jó grafikával ezernyi droiddal közdjek, vagy egy régi köztársasági hadsereggel korribanon stb.A modok megmutatták hogy van még kihasználható ötlet, plusz ha még a grafikai javulást is kihasználják, hatalmas pályák lehetnek, és egy jobban használható úrcsata mód is jólenne

    Kedvelés

  6. Hát igen, a hoth-i csatát mutatják, csak nem tudjuk, melyiket. Ráadásul fennáll a lehetőség, hogy kitalálnak még egy hoth-i csatát, ahogy az első részben a Rhen Var-i csatát és még sok másikat.Az űrcsatával a második részben nem volt semmi baj (szerintem).

    Kedvelés

  7. A dice azt nyilatkozta hogy egy teljesen új játékot akarnak készíteni, tehát semmi köze nem lessz az előző Batllefont játékokhoz. Szerintem egyébként az új köztársaság idején fog játszódni, abból lehet még sok mindent kihozni játékban, és valamilyen szinten ráhangolódna a nép a korszakra is.

    Kedvelés

    • Azért pattogni nem kell, de igazad lesz…. A 6 filmmel lehet eladni a játékot, a másság maximum a játékmenetre utalhat. Az Új Köztársaságban azért nem játszódhat, mert jelenleg úgy fest, hogy nincs kánon ÚJ Köztársaság. Azt majd megkapjuk 2015-ben az új filmekkel. Mivel ez valószínűleg jövőre jön ki, nem fog benne szerepleni semmi újdonság ilyen szempontból. Esetleg majd DLC-ben (jó sok pénzért) vagy egy második (negyedik) részben.

      Kedvelés

    • Ezt már most garantálom Neked, hogy óriási siker lesz (még akkor is, ha nem lesz igazán jó), és legalább annyi “rajongót” hoz majd, mint amennyit elveszít majd. Az Baljós árnyak, szerintem, sokkal rizikósabb húzás volt annak idején (csak számoljuk össze, hányan gyűlölik az eredeti fanok közül), mégis túlélte a franchise.

      Kedvelés

  8. Ez így van, de nem tették vele non-canonná a fél EU-t, csak apróságokat változtattak rajta. Annak fog tetszeni, aki nem ismeri az EU-t, csak a 6 filmet. A játékkal meg inkább az játszik, aki hatalmas rajongó, mert ismerjük el, a legtöbb Star Wars játék nem lenne nagy durranás, ha nem a Star Wars univerzumban játszódna. Na mindegy, kár hogy Timothy Zahn meglehetősen kevés jó ötlete közül az Új Köztársaságot elkaszálják (Ez persze csak magánvélemény, ne tessék sétrésnek venni.)

    Kedvelés

    • Csak azért nem törölték a “fél EU”-t a TCW miatt, mert A klónok támadása előtt szinte semmi sem szólt arról a korról. Még az előzmény trilógia sem végzett akkora pusztítást emiatt. Azok közül is kegyelem nélkül átírtak, kidobtak volna amit kell, ha van mit. Annyi a különbség, hogy a RoTJ utáni sztorikat hosszú évek óta írják…. De ez nem igazi különbség…
      Az EU mindig is beáldozható volt a filmekért. Ezt most érezzük majd meg csak igazán.
      Úgy gondolom, hogy ez döntés kérdése. Legalábbis a hozzáállás. Ha elhatározzuk, hogy utálni fogjuk az új trilógiát, akkor örülhetünk majd neki, hogy leszidhatjuk, mennyire nem tartja szem előtt az EU érdekeit. Először én is így álltam hozzá, de szerintem, nem árt egy kicsit nyitottnak lenni, hátha jó lesz…

      Timothy Zahnnak, szerintem rengeteg jó ötlete volt, és nem hinném, hogy mindet elvetnék. Konkrétan az Új Köztársaság, úgy gondolom, meg fog jelenni, csak nem biztos, hogy pontosan úgy, mint a könyvekben.

      A rajongókról annyit, hogy a Star Wars van akkora brand, van olyan mainstream, hogy mindenki, aki ismeri és szereti a filmeket, egyből rajongónak hívja magát…. persze tisztelet a kivételnek. Ez nem egy Star Trek, nem egy Firefly, amit tényleg nagyrészt csak az igazi rajongók néznek. Éppen ezért sok embert fog érdekelni a BF, szinte mindenkit, aki szereti az FPS-t, és tudja, milyen színű egy rohamosztagos.

      Kedvelés

  9. Hagyjuk, hogy az új filmekben vajon továbbra is lesznek-e rohamosztagosok, Birodalom, stb, lehet, hogy tiszta lappal akarnak indulni, és kitalálják, hogy minden birodalmi meghalt a Halálcsillagon, meg hasonlók. Tudom ,hogy hajmeresztő ötlet, de a Disney-től kitelik. Minden esetre nem örülnék, ha tényleg a 6 film idejéj játszódna a játék, és nem az új trilógia körül forogna.

    Kedvelés

    • Hát, ha abból indulunk ki, hogy minden a pénz és az eladhatóság körül forog, akkor azt biztosra vehetjük, hogy fénykardok, csillagrombolók és rohamosztagosok lesznek az új trilógiában is.

      Csak azt mondom, hogy EU-korban nem fog játszódni, mert kevesen ismerik és ki tudja, mi marad kánon, az új trilógia meg azért nem szerepelhet benne, mert valószínűleg jóval az ep7 előtt jön majd ki. Persze ne legyen igazam, én is EU-párti vagyok!! :s

      Kedvelés

  10. Lehet végül jól jövök ki abból hogy a jedi visszatér utáni konyveket nem igazán olvastam, a jedi knightokat meg nem veszem olyan véresen komolyan.
    Mostanában sok mindenben csalódtam amit nagyon vártam, de most annyira nem hozott izgalomba ez a random új star wars .Úgy hogy lehet nem tudok majd csalódni…

    Kedvelés

  11. Én is kevés ROTJ utáni Eu-t olvastam, a játékokat sosem vettem a történet részének, de ezt be akartam pótolni, így viszont Wookiepediáról törlődni fognak olyan szócikkek amik segíthettek volna megérteni a történeteket. Én továbbra is azokat fogom elfogadni, nekem az új trilógia n-canon, mert biztos kevésbé lesz jó a sztori, de ne legyen igazam.

    Kedvelés

Hozzászólás