Elhunyt A. C. Crispin

A. C. Crispin

A rákkal folytatott hosszú harc után, ma reggel eltávozott Ann Carol Crispin, az új Han Solo-trilógia megalkotója. Csupán 3 nappal ezelőtt posztolta Facebook oldalán búcsúját a rajongóitól és kollégáitól:

Sokat hezitáltam ennek a posztnak a megírása előtt, de itt az ideje. Köszönöm az összes jókívánságot és imát. Attól tartok, az állapotom romlik. Minden erőmmel azon vagyok, hogy pozitív legyek, de valószínűleg nincs hátra sok időm. Szeretném, ha tudnátok, nagyszerűen gondoskodnak rólam, és a családtagjaim és barátaim társaságában vagyok.

Az utolsó napokban beérkezett üzeneteket férje olvasta fel neki. 63 éves volt.

A legtöbb rajongó a Han Solo fiatalkorát feldolgozó könyvei miatt ismeri a nevét: Az éden pokla, A hutt játszma, A Lázadás hajnala. Ezek a kilencvenes évek végén jelentek meg, és azóta is különleges helyet töltenek be sok rajongó szívében. Star Wars témájú munkái közé tartozik még két rövid történet is, a Játszd újra Figrin D’an: Muftak és Kabe meséje (Mos Eisley mesék) és A szabadság ára: A kövér táncosnő története (Történetek Jabba palotájából). Szeretett volna egy Leia hercegnő fiatalkoráról szóló sorozatot is írni, azonban az akkor tervezett élőszereplős sorozat miatt a Lucasfilm nem engedélyezte.
A Messzi-messzi Galaxis mellett más filmes univerzumba is belekóstolt (Star Trek, Alien, V) és eredeti sci-fi sorozata is volt (Starbridge). Han Solo könyvei hatására a Disney felkérte őt 2011-ben, hogy írja meg Jack Sparrow háttértörténetét is (Pirates of Caribbean: The Price of Freedom).

Brian Daley mellett A. C. Crispin tett a legtöbbet Han Solo háttértörténetének felderítéséért, így őszintén reméljük, hogy a tervezett spin-off tiszteletben tartja majd munkásságukat. Egy ajánlást is szívesen látnánk a film végén.

Az Erő legyen vele!

7 thoughts on “Elhunyt A. C. Crispin

  1. Nyugodjék békében.

    Én is kíváncsi lennék, hogy ennek hatására, vajon Az éden poklát feldolgozzák-e filmben? Vagy ragaszkodnak majd a Kasdan által hangoztatott tiszta lappal való újrakezdésről?

    Kedvelés

  2. Ha nem veszik figyelembe a regényeket, inkább el se készítsék a spin-off filmet, de a legjobb az lenne, ha a Brian Daley-féle regényekhez hasonló kalandot írnának, ugyanabból az időszakból, Kukával és a többi karakterrel.

    Kedvelés

  3. Ha tippelnem kéne, akkor szerintem a kreativitás a filmesek számára fontosabb lesz, mint, hogy regényeket dolgozzanak fel.

    De a spin-off szerencsére nem biztos, hogy Han Solo-ról, vagy Bobáról szólna. Még az is lehet, hogy teljes mértékben az új trilógia időszakában játszódna és új hősök lennének a középpontban.

    Kedvelés

    • Igen, az majdnem biztos, hogy semmit sem fognak a könyvekből közvetlenül átemelni. Én csak abban reménykedem, hogy nem mennek egyből szembe az EU-val. Esetleg utalgatnak rájuk…

      Kedvelés

Hozzászólás