A legrosszabb Star Wars regények

Mindig csak a legjobbakról beszélünk, meg hogy kinek mi a kedvence. A Star Wars Olvasás Napján azonban szót ejtünk a legrosszabbakról is, mert sajnos készültek olyan Star Wars regények is, melyek nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket.

A ti feladatotok mindössze annyi, hogy írtok egy ötös listát a hozzászólásokhoz, hogy melyik volt az a regény, amelyik nagy csalódást okozott nektek, és alig tudtátok végigszenvedni.

Egy kis kedvcsinálónak – vitaindítónak – jöjjön az én ötös listám. 🙂

  • Barbara Hambly: A Jedik gyermekei – A legszörnyűbb SW-élményem. Nagyjából egy év kellett hozzá, hogy végig tudjam szenvedni, és akkor is borzasztóan unalmasnak találtam. Aztán gondoltam, adok neki még egy esélyt valamivel idősebb fejjel – de ugyanúgy jártam vele, mint először.
  • Paul Davids – Hollace Davids: Star Wars Junior – Ezt még a fiatalabb korosztálynak se ajánlom, akkora hülyeségek vannak benne, hogy az valami hihetetlen.
  • Sean Williams: Tomboló erő – Persze nem is voltak nagy elvárásaim a regénnyel kapcsolatban, hiszen mégis csak egy játék regényadaptációja. Ráadásul a játékot se ismerem, úgyhogy nem kerülhet le erről a listáról azzal a szöveggel, hogy jó kis kiegészítője a játéknak vagy valami. A megjelenés óta se sikerült befejeznem, még nagyjából a negyede hátra van, de az eddigi tapasztalataim vele nem ösztönöznek arra, hogy folytassam.
  • Matthew Stover: Luke Skywalker és a Mindor árnyai – Ezt is a megjelenés óta nem sikerült befejeznem. Pedig ez viszonylag új regény (angolul 2008-ban jelent meg), mégis a 70-es, 80-as évek gagyisága árad belőle. Értem én, hogy nosztalgiázni akartak, de nekem ez nem jött be.
  • Barbara Hambly: AlkonybolygóA Jedik gyermekei szerzőjétől… Ugyanannak a trilógiának a befejező darabja.

És akkor jöjjenek a ti listáitok! 🙂

15 thoughts on “A legrosszabb Star Wars regények

  1. A Tomboló Erő és Luka Skywalker és a Mindor árnyai nekem tetszett. A többivel egyetértek.
    A Külső Űr nálam mindenféleképpen a legrosszabbak között van.
    Elég sok rosszat hallottam a következőkről: Kristálycsillag, Sötétkard, Új Lűzadás, Koréliai trilógia, Fekete Flotta fenyegetése, Különbéke…

    Kedvelés

  2. Nálam a Jedik gyermekei, a Kristálycsillag és az Alkonybolygó benne van, az tuti.
    A Tomboló erő kicsit olyan volt, mint egy bő lére eresztett játékleírás. Menj el ide, nyomj le mindenkit, a pálya végén valami megaboss (sith?), következő pálya, menj ide, nyomj le mindenkit… szóval nem kötött le.
    A SW junior regényeket a megjelenésükkor olvastam, akkoriban nem voltunk elhalmozva regényekkel, úgyhogx örültem, hogy valami legalább van, így jó emlékeim vannak róla.
    Az újabbak közül a Halálosztag sem jött be. Resident evil egy messzi-messzi galaxisban. Semmi köze a SW világhoz, max Han és Csubi, de ennyi erővel lehetett volna Kirk és Spock, vagy Buck Rogers…

    Kedvelés

  3. Na, itt az én ötös listám:

    1. Star Wars Junior könyvek: Ezek voltak az első Star Wars könyvek, amiket valaha olvastam. (Illetve az első a Han Solo, a birodalmi ügynök volt, de arról végül is kiderült, hogy magyarok által írt hamisítvány, úgyhogy nem számolom bele, de egyébként elég szórakoztató volt). Kb. 10 éve olvashattam, de Palpatine háromszemű fiától meg a jedi hercegtől még mindig rémálmaim vannak.

    2. Alkonybolygó: Ennek a könyvnek már háromszor futottam neki, de sose jutottam 100 oldalnál tovább.

    3. A klónok háborúja: Ebben a könyvben az nem tetszett, hogy az írónő egy gyerekeknek szóló animációs filmből akart regényt írni a felnőtt korosztálynak. Látszott rajta, hogy elkeseredetten próbálja valahogy összeegyeztetni a filmet az EU-val, meg belevinni egy kicsit a RC-könyvek stílusából, de nem sok sikerrel (az meg még kiábrándítóbbá teszi a dolgot, hogy a sorozattal kb. semmibe is vették Traviss addigi munkásságát, aki emiatt szakított is a Star Warsszal, szerintem teljesen jogosan).

    4. A Birodalom árnyai: Pár éve sikerült beszereznem ezt a könyvet mindössze 5000(!) Ft-ért. Mindenképpen el akartam olvasni, mert nem értettem azt a hatalmas rajongást, ami kialakult körülötte, éde emiatt csak még nagyobb lett a csalódás. Semmitmondó történet, unalmas karakterek, nekem csak ennyi maradt meg belőle.

    5. Thrawn-trilógia: Itt biztos páran felszisszennek, de nekem akkor se tetszett. Egyáltalán nincs meg benne a Star Wars hangulat, akármekkora mérföldkő is ez a Star Wars irodalomban. Hiába itt tűnnek fel először Zahn megismertebb karakterei, egyben itt a leglaposabbak is. Ettől függetlenül az összes többi könyve a kedvenceim közé tartozik (főleg a Kirajzás, ami benne van a top 3-ban).

    Kedvelés

    • Szia
      Nem tudom eljut-e hozzád az üzenetem mert ez a poszt elég régi. Mégis szeretném megkérdezni, hogy ha rossz könvvnek tartod a birodalom árnyait megválnál-e tőle? Én is nagyon kíváncsi vagyok rá de, nem tudom beszerezni 6000 ft fizetnék érte. Emailem: natax5@freemail.hu
      Előre is köszi

      Kedvelés

  4. Szerintem az eredeti trilógia regényváltozatai nagyon jók. Főleg a Csillagok Háborúja. Sok háttérinfót ad a filmhez. De bizonyára a nosztalgia is beszél belőlem :). A Birodalom előbb megjelent könyvben, mint a moziban, és emlékszem legalább háromszor újraolvastam azt a részt, amikor Vader elmondja, hogy ő Luke apja. Nagyon durva volt…

    Kedvelés

    • A klasszikus trilógia könyvváltozatai nagyon… aranyosak 😀 Komolyan, talán a IV.-é lehet úgy igazán jó, a többit nevetségessége menti meg. Nem kellett volna olyanokra bízni őket, akik még életükben nem írtak könyvet.

      Kedvelés

  5. Igen. Előbb jelent meg, mint ahogy elkezdték játszani a mozik. Valami képet azért már tudtunk alkotni, hogy mi várható, mert a Zenebutik c. műsorban leadtak egy trailert róla.
    Emlékszem, alig vártuk az ismétlést, hogy még egyszer lássuk a lépegetőket.
    Sajna akkoriban még nem nagyon voltak videómagnók, pedig azt tuti felvettem volna 🙂

    Kedvelés

  6. 1. Tolvajbecsület – James S. A. Corey
    2. Pengeélen – Martha Wells
    3. A gonosz útvesztője – James Luceno
    4. Sötét nagyúr – James Luceno
    5. Kristálycsillag

    A Tomboló erő – Sean Williams ahhoz hozzá sem kezdtem. Az új idővonalas könyvekbe csak beleolvastam, de annyira látszott, hogy bénák hogy egyszerűen nem tudtam végigolvasni őket. Az a helyzet velük , mint a VII. Epizoddal, kiadták megcsinálni magukat nagy Star Wars rajongónak nevező embereknek, akik aztán nemigazán tudták hozni a Star Wars hangulatot, sem új ötleteket.

    Kedvelés

Hozzászólás